img

Екс шеф на ДАНС изригна след трагедията в Бургас: Лясковец малко ли ви беше, некадърници?

/
/
/
550 Views

Бивш шеф на отдела за специални операции в ДАНС – Велин Хаджолов публикува остър коментар срещу ръководството на МВР в лицето на служебния министър Иван Демерджиев и структурите под него заради трагедията в Бургас, при която загинаха двама униформени.

Според Хаджолов цялата система е пробита и до подобни фатални случки тепърва ще се стига.

„Лясковец малко ли ви беше?“, пита Хаджолов. Но търси пробойни и в армията, и в ДАНС, освен в МВР. Ето целия коментар на бившия агент, напуснал с гръм и трясък агенцията през 2009 г.

„Кой ви научи да говорите така, господа методисти? Аз заради уважението си към загиналите полицай няма да коментирам действията на полицията. Вие поне веднъж били ли сте в подобна ситуация като служители, а и в други инциденти с друг по-остър характер или просто сте наблюдавали отстрани и сте демагогствали?

Потили ли сте се, усещали ли сте поне веднъж дишането и сърцето си в подобна реална, не тренировъчна, гледана на екран екстремална ситуация? Вашето словохулстване е пълно неуважение към това, което изисква истинската правоохранителна дейност. И това е с години наред.

Лясковец малко ли ви беше с пълното безхаберие и недопустимост на оперативните действия на използваните подразделения на МВР там. И тогава, и сега, говорите заучено, фалшиво, замазвайки онази некадърност и язви, които са пропили цялата ни система на правоохраняване.

Каквато ви е методическата лукавост, такова ви е специализираното обучение на личния състав и отношението към него. Включва се в ефир един представител на полицейските синдикати, който наперен заявява: „Само с математически модели реформа в МВР не може да се прави. Само до последните дни заплатата на полицаите е била 1100 лв. Сега заплатата е 1400 лв. Каквото и да си говорим каузата е водеща“ – завършва той.

Коя кауза е водеща?

В правоохраняването вече каузите са много… и някои от тях са не особено лицеприятни за съвестта. Каквото и оборудване да се достави, заплатите да скочат пет пъти, некадърността ще си е некадърност и ще иска още и още. Винаги ще е недоволна. Взел си решение да служиш – какво ревеш като обидена млада невеста? Парите и оборудването, несъмнено са важен фактор, но не са оправдание за некадърността.

Излизат едни експерти-гадулки, които никога дори не са изтръпвали в подобна ситуация, пъчат се с привидно уважение, а едни журналистки, пърхайки с миглички и ококорени очички се пришиват към глупостта, с която ни заливат.

Продължавайте да мънкате мантрата за пари и оборудване, а тази некадърност все повече ще се развива, докато дойде следващия случай, който би могъл да донесе още по-голяма мъка. „Липсата на шипове в МВР е проблем“ – следващо обяснение. Да проблем е, но не е основополагаща причина, която да оправдава случилото се.

Кой методист научи тези момчета, че трябва да реагират така с автобуса – беглец?

Какво очаквате от престъпен субект, при това в тежко превозно средство, който 25 км не се подчинява на разпорежданията на полицейските служители? Между другото, този автобус след като е закупен от фирма в Южна България от сириец, без номера, платено кеш, не ви ли говори нещо?

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook