img

Ех, че вкусничко и красиво – направени така хем са засукани, хем интересни, край на скучните кюфтета

/
/
/
660 Views

Днес от ТРГ сме ви подготвили една доста интересна и засукана рецепта

Определено тази вкусотия е за тези, които не броят калориите. За истински гастрономи и любители на домашното готвене!

СЪСТАВКИТЕ

650 гр. брашно
300 мл. вода
250 мл. растително масло
0,5 ч. л. сол
20 гр. мая
250 гр. свинска кайма
250 гр. телешка кайма
2 глави лук
сол на вкус
черен пипер на вкус

ПОДГОТОВКА

В 200 мл. вода разтворете прясна мая с щипка захар. След 15 минути изсипете 3 супени лъжици от маята във водата с растително масло и добавете брашното. Омесете тестото и сложете на топло място за 1 час да втаса, ако искате да си спестите цялата тази процедура може да си закупите готово тесто от магазина

Междувременно пригответе плънката за пълнежа. Смесете двете кайми с лук.

Посолете и добавете пипер в каймата с лук и разбъркайте добре. За да направите масата хомогенна и сочна, хвърлете каймата в купа няколко пъти, сякаш я биете.

Разделете тестото на малки топчета с големина на орех и разточете. Във всяко парче тесто сложете по 1 с. л. месо и прищипете краищата. Защипете краищата, така че в средата да остане дупка с кайма., както е показано на снимката

В дълбок тиган загрейте растителното масло и намалете котлона. Внимателно сложете гнездата в предварително загрятото олио с каймата надолу. Когато покафенеят от едната страна, обърнете от другата. Уверете се, че олиото покрива половината от гнездото, за да го изпържите правилно. За да премахнете излишната мазнина, сложете готовите кюфтенца върху салфетка.

Ето как се готви домашни кюфтенца в гнезда, нищо сложно. Ако знаете доказана рецепта, споделете с нас.

Източник: За Жената

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook