img

Една необикновена история от Ню Йорк за българката Моника ВИДЕО

/
/
/
1473 Views

Българка стана част от екипа на „Ню Йорк таймс”. От 15 години Моника Евстатиева живее и работи в САЩ. Отразявала е събитията в Афганистан, Русия, Западна Европа, научи trg.

Работи по някои от най-успешните радио-формати, а от тази седмица прие ново предизвикателство. За американската мечта и пътя от благоевградското радио „Аура” до „Ню Йорк таймс”.

7 часа разлика и около 8 000 километра отвъд Океана. И градът, който никога не спи, не спира и да изненадва. Този път ни поднася историята на Моника- емоционална, различна и натоварена с много смисъл.

Моника е от София и е журналист. Казва, че обича България, но е сбъднала своята американска мечта.

А мечтата й започва от Американския университет в Благоевград. Любовта към професията пък – от регионалното радио „Аура”.

Пътят до „Таймс Скуеър” го определя като праволинеен. До страната на неограничените възможности я отвежда любопитството.

„Аз винаги съм искала да бъда журналист. Исках да бъда журналист някъде, където има свободна медия. Смятам, че е много важно журналистите винаги да отразяват истината, дори и тя да не се харесва на леви или десни”, заявява Моника.

Моника завършва „Радио и телевизионна журналистика” във Вашингтон. Печели стажантско място в сутрешния блок на NPR. Стига до позицията старши продуцент. Отговаря за предавания с обща аудитория около 14 милиона души .

„Преди седмица започнах работа в „Ню Йорк таймс”. Очаква ме една година, през която, трябва да създам много креативни неща, ще имаме избори в Щатите „2020“. Един период, през който ако си журналист, няма много да се спи”, заявява Моника.

Тя смята, че успехът ѝ до голяма степен се дължи на късмет, но и на много работа. Въпреки първоначалните трудности в САЩ, Моника не се отказва.

„Може би в личен план ми беше най-трудно”, заявява Моника Евстатиева.

И въпреки годините прекарани отвъд Океана, България остава част от сърцето на Моника.


Източник: Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook