img

Джендъри си правили реклама с убитите красавици Хюлия и Виола в градския транспорт, който осъмна с увиснали гащи и сутиени (СНИМКИ)

/
/
/
649 Views
loading...
Защитници на Истанбулската конвенция използваха по брутален начин жертвите на насилие, окичвайки долни гащи и сутиени в столичния градски транспорт.

Върху прострените гащи имаше табелки с имена на жертви на насилие като Хюлия Маджар от Варна, Виола Николова от София, Симона Великова от Сливен, Мелиса Кирова от Русе и още над 20 жени, пише в. „Телеграф“.

Софиянци осъмнаха шокирани от гледката, която завариха по трамваите с развяващи се гащи, сутиени и всякакво долно бельо.

В първия момент хората помислиха, че е някаква рекламна кампания на бельо или оргия от изминалата нощ.

Мнозина се зачетоха в етикетите, където бяха пуснати имената на жертвите с инициали. Общото е, че са жени и че са жертва на насилие. Социалната мрежа обаче гръмна, след като стана ясно, че всъщност зад идеята с гащите стоят поредните защитници на ратифицирането на Истанбулската конвенция. През януари в рамките на подобна кампания бяха прожектирани върху сградата на Народното събрание имената на 23 жени, убити от мъже в България.

Имената им пък сега цъфнаха върху гащи из градския транспорт.

Зад акцията се крие БХК и се представя като целяща да върне фокуса на обществото върху истинското съдържание на конвенцията. Акцията с долни гащи е част от кампанията за ратифициране на Конвенцията, подкрепена от над 200 български организации.

Прави впечатление, че не малка част от тази неправителствени структури бяха сред организаторите на софийския гей парад. В социалните мрежи се коментираше, че е пошло, подигравка с паметта на жертвите и се питаха как да обяснят на децата си появата на провесено женско бельо в масовия градски транспорт./Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!