img

Два ножа и ножица използвали убийците от Негован, за да разфасоват труповете: МВР пуска водолаз за още улики

/
/
/
313 Views

Излязоха на яве още подробности от бруталното убийство на Йордан и Марияна Атанасови, научи trg. Треньорът по борба и съпругата му бяха застреляни, разчленени, набутани в бидони и захвърлени край езерото в Негован преди седмици.

Мотивът за убийството са пари, до които бандитите така и не са се домогнали. За зверството са задържани Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които били работници в дома на възрастните хора. Двамата се докопали едва до бижута, семейни ценности и пари за около 4-5 бона след убийството.

Майсторите изверги са разфасовали семейството с два ножа, казаха криминалисти пред „Телеграф“. Тъй като единият се изтъпил, след като Марияна била нарязана Георги взел друг нож – по-тъп, и заради това съдебните медици първоначално обясниха, че явно някой е бързал. По време на самопризнанията си двамата убийци разказали, че са използвали и ножица, за да режат кожата на жертвите си, но видели, че не става.

Двата ножа и ножицата са хвърлили в язовира. За да се търсят уликите, ще бъде пуснат водолаз да обследва дъното, уточниха от МВР.

Шефът на Криминална Полиция в СДВР Ангел Бадънков потвърди, че части от златните накити на убитите са били давани в заложни къщи. Колие и гривна на Марияна обаче били засечени не къде да е, а на врата на жената на Георги Нанчев.

„Вижда се, че не са нови, може би е предполагала, че са крадени, но ги е носила“, заяви Бадънков. Той допълни, че е погнусен и потресен от варварското престъпление.

Очаква се днес съдът да гледа мярката за неотклонение на двамата мъже. От държавното обвинение се забавиха заради анализ на доказателствата и резултати от експертизи.

В четвъртък прокуратурата повдигна обвинения за предумишлено убийство с користна цел на строителните работници Пламен Шляпашки и Георги Начев. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов. Държавното обвинение ще поиска задържане под стража и за двамата.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook