img

Духането пред КАТ струва 3 лева: МВР дава 500 бона само за мундщуците на дрегерите за догодина

/
/
/
356 Views

МВР дава близо 500 хиляди лева за купуването на дрегери и техните консумативи, но без реактивите и химикалите, и още над 100 бона за поддръжка на софтуерните системи за тестване на шофьори за алкохол и наркотици, научи trg.

От обществените поръчки, пуснати за целта от ведомството на Младен Маринов, става ясно, че за следващата година КАТ се нуждае от поне 850 000 броя мундщуци за дрегерите.

Това означава, че едно „духване“ за проверка за наличие на къркане в кръвта на водачите излиза 1,70 лева, при това без да се броят самите устройства, отчитащи промилите, както и без да се брои цената за самите тестове.

Наша справка показва, че най-евтиният дрегер за лична употреба на пазара струва най-малко 110 лева, при това без ДДС. Изчисленията на експерти сочат, че едно тестване на водач, ако се смятат всички консумативи, излиза около 3 лева на държава.

Отделно МВР отделя 93 бона, за да купи преносими уреди за определяне на 7 вида наркотични вещества или техните аналози, както и следгаранционното абонаментно техническо поддържане на 60 броя електронни анализатори “Drеger Drug Test 5000”.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook