img

Драмата със сина на данъчен №1 в Пловдив, убил жена, продължава

/
/
/
1261 Views

Близките на жената, блъсната и убита от сина на шефа на НАП-Пловдив – Ивайло Найденов, търсят свидетели на тежкия инцидент. 20-годишният Ивайло е бил зад волана на мерцедеса, прегазил възрастна жена в пловдивския квартал „Тракия“, припомня  ТРГ.

Младият мъж е избягал след инцидента, който се е случил в 21 часа на 28 август.

Пострадалата 77-годишна пенсионерка е починала от раните, след като е била откарана в болницата.

С наш репортер се свърза внукът на Люба Кръстева. Той разказа, че в момента семейството са започнали кампания по издирването на очевидци, тъй като до момента само двама такива са били разпитвани.

За целта пловдивчаните са разлепили брошури с апел за съдействие в района около лобното място на възрастната жена.

„С нас се свързаха полицаи от Криминална полиция в деня на инцидента. Съобщиха ни, че баба ми е в болница в тежко състояние, както и че водачът е избягал.

В болницата пък получавахме оскъдна информация, а едва след като баба почина, се обадиха. Получихме и епикриза. През това време се консултирахме и с адвокат”, заяви Николай, внук на пострадалата.

В документите били вписани травмите на жената, механизма на получаване, както и състоянието в което е била приета в болницата. Жена е била в изключително тежко състояние, със счупвания по цялото тяло и счупване на базата на черепа.

„Лекарите ни уведомиха, че баба ми не само е била блъсната, но и колата е минала през нея. Тазът й е бил смазан. В момента тече процедура по втора експертиза, от която ще стане ясно дали Найденов и втори път е минал през нея”, заяви още Ники.

От думите му, а и от представената до медията ни експертиза, може да се отхвърли тиражираната от Найденов версия, че е блъснал жената, докато паркира.

„Не е било лично, нито нарочно. Ако бях аз щях да легна на земята до нея. Не знам и не мига да си обясня защо е избягал. Има и нещо странно – след инцидента не са му направили кръвни тестове за наличието на алкохол и наркотици.

Попитах инспекторите от Криминална полиция „защо”, но получих само „Никой не ни е казал да направим”. Направени са му само полеви тестове, след като е открит, но близките на убитата жена са категорични, че е трябвало да го пратят и на кръвна проба.

Николай е категоричен, че Найденов младши е като всеки друг водач.

„Без значение кой е – дали син на шефа на НАП или обикновено момче. Трябва да има справедливост. От сега нататък започват съдебна сага. Надяваме се на справедливост. Надяваме се да получи наказание, справедливо и в рамките на закона”, завърши Николай.

В петък близките си взеха последно сбогом с Люба Кръстева. Надеждата им е някой да откликне на апела им и за справедливо наказание.

В момента Найденов младши е на свобода. Спрямо него е взета мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 10 хиляди лева.

С постановления на Окръжна прокуратура на Найденов младши е наложена забрана да напуска пределите на България и е отнето свидетелството му за управление на моторно превозно средство до приключване на наказателното производство.

Оказва се обаче, че зад гърба си, синът на данъчния шеф има 18 нарушения по Закона за движение по пътищата.Той става правоспособен водач през 2017 година, когато е на 18.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

1 Коментари

  1. И в този случай, нищо нема да се случи. Всеко чудо за три дни, а най-големото за пет. Жалко за госпожата, а и всички останали, които са пострадали от… Мамините синчета..

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook