img

Дълги години момиче си мисли, че има депресия, но накрая истината се оказва много по-страшна

/
/
/
1016 Views

Когато Микаела била на 13 години, родителите й се обезпокоили от състоянието й. Момичето било постоянно уморено, унило и изпитвало силни болки в главата. Получила и обрив по тялото си и я изпратили при лекар.

 

Той не установил нищо сериозно, предположил, че се касае за депресивно разстройство.
На младото момиче му били предписани успокоителни. След известно време тя пак потърсила лекар със същите оплаквания, но не пак й предписали успокоителни.

Така всичко продължило пет години, докато накрая отчаяната Микаела не отишла при лекар – невролог. След седмица изследвания той установил, че тя има нелекувана лаймска болест след ухапване от кърлеж.

Оказало се, че когато била на 13-14 години отишла на поход и вероятно по време на преходите се заразила с кърлежа, пише Daily Mail. Болестта на Лайм се установява трудно, защото симптомите й си приличат с други и могат да бъдат сбъркани например с грип. Ако не се лекува, лаймската болест може да доведе до паралич и дори смърт.

„Знаех, че има такава болест, но не съм и предполагала, че ще стана жертва и аз. Беше много страшно. Отвън като че ли си здрав, но отвътре буквално умираш“, разказва Микаела.

 

Заради пропуснатите пет години, през които лекарите не могли да установят точната болест, а вместо това предписвали успокоителни, състоянието на момичето се усложнило. Микаела имала и друг проблем – през този петгодишен период била привикнала към успокоителните. Когато й казали, че трябва да ги спре, животът й се превърнал в кошмар и започнали да й минават мисли за самоубийство.

„Казваха ми, че ще бъде тежко, но дори и не подозирах колко. Когато стана известна диагнозата ми, на практика всички се отказаха от мен“, разказва младата жена.

Дълго време тя е принудена да ходи на вливания, но усложненията продължили и сега е в инвалидност. Мечтата й да стане медицинска сестра рухнала напълно. Но момичето не се отчаяло и разбрало, че болестта, която има и е открила и други страни от живота и сега иска да помага на други хора с депресия да се справят.

 

Източник: Zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook