img

Дълбоко в пещера откриха каменна кутия със зловещ надпис! Това, което знаем за Исус Христос се преобърна! Ето снимки!

/
/
/
784 Views

Тарго.бг представя на читателите си изумителна находка, която до голяма степен преобръща теорията за разпятието на Исус Христос!

Разпъването на кръст е било едно от най-суровите наказания в Римската империя. Според редица историци жертвата е умирала в адска агония понякога дни след като е прикован на кръста. В днешно време наказанието на римляните е известно най-вече от разпятието на Исус Христос.

Почти всичко, което знаем за зловещата практика идва от историците и иконите, на практика липсват конкретни доказателства за зловещото наказание, и причините за това са:

– Телата на жертвите обикновено са изхвърляни в масови гробове

– Кръстовете са дървени, а дървото гние

Почти неизвестно откритие променя всичко, което сме си мислили!

През 1967 г. гръцкият археолог Василос Цаферис, прави изумително откритие в пещера североизточно от Йерусалим. Той открива няколко каменни кутии с кости, които датират от 1-ви век – времето, когато е живял Исус.

Върху една от тях е изписано: „Тук лежи Йехоханан, син на разпънатия“.

В кутията археологът открива костите на малко момченце и на по-възрастен мъж, най-вероятно баща му.

В костта на петата на мъжа е забит дебел пирон. След анализ е установено и наличие на остатъци от черешово дърво , от което най-вероятно е изработен кръстът.

Това, което изумява учения е, че по костите на ръцете на мъжа няма никакви следи от счупвания, или пирони.

Изводът може да е само един – ръцете на осъдения са били вързани на напречната греда, а не заковани, както е изобразено Разпятието.

Според Цаферис римската практика е била да се заковават само петите на осъдения, а ръцете да се връзват, което е не по-малко мъчително. Възможно е Исус да е бил разпнат точно по този начин.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook