img

Човек на Иван Костов е виновният за спирането на „Хоризонт“

/
/
/
551 Views

Вчера прокуратурата обяви, че разполага с достатъчно данни за извършено длъжностно престъпление от директора на дирекция „Техника“ в БНР инж. Пламен Костов, по повод спирането за няколко часа на сигнала на програма „Хоризонт“ миналия петък, научи trg.

Веднага грантово зависимите издания на Прокопиев подеха в негова защита обратната кампания, с мантрата, че някой го е принудил да извърши действията, в резултат на които сигналът е бил отрязан.

Оказва се обаче, че Пламен Костов съвсем не е случайна фигура, а близостта му до „Да(Й) България“ и жълтопаветните грантово зависими журналисти и говорители, обяснява до голяма степен извършеното от него. Както и неистовото желание на глутницата прокопиеви „моралисти“, вината да бъде прехвърлена на шефа на БНР Светослав Костов.

Припомняме, че миналата седмица избухна скандалът със свалянето от ефир на протестърската пристрастна „журналистка“ Силвия Великова, която от години е превърнала ефира на „Хоризонт“ в говорилня на кръга „Капитал“.

С изтъркания израз, че е застрашена свободата на словото, изданията на Иво Прокопиев и Цветан Василев скочиха в нейна защита, дори беше организиран и „протест“ пред сградата на Радиото. В същия ден беше спрян и сигналът на „Хоризонт“, което допълнително нагнети напрежение.

Картината обаче придобива съвсем различен вид и провокацията веднага лъсва, ако се види кой всъщност е Пламен Костов. Същият е стар кадър на националното радио, като именно по времето на Иван Костов, в началото на 2001г. и при управлението на БНР от Александър Бръзицов, се издига скорострелно в йерархията и става изпълнителен директор на медията.

Да се приеме при това положение, че в действията му сега няма умисъл, или пък че някой друг (различен от старите му приятели костовисти) се е опитал да му „въздейства“, както твърдят медиите от кръга „Капитал“, е напълно несериозно.

Прокуратурата вече разкри, че на 11.09.2019 г. директорът на дирекция „Техника“ към БНР Пламен Костов е изготвил писмено уведомление до генералния директор на БНР за „създаден голям технически проблем“, който налага „профилактиране на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“ за времето от 6:00 до 11:00 часа на 13.09.2019 г.“.

Никъде в това уведомление Костов не е посочил, че ще се извършва спиране на излъчването на програмата и не е довел до знанието на генералния директор такова свое намерение.

Освен това Костов е съставил и още много документи, както и писма по електронната поща, които доказват, че без никакво основание, както и тайно от ръководството, е организирал спирането на сигнала на „Хоризонт“ и то точно по времето, когато е било предаването на Силвия Великова – очевидно с цел да създаде напрежение и да набеди директора на БНР в „цензура“, каквато реално не съществува. И това да е предпоставка да му се иска оставката, което и се случва в момента.

Този път обаче хората на Иван Костов очевидно прекалиха с манипулациите, защото първо, свързаността на Пламен Костов с организаторите на провокацията няма как да се скрие, и второ, престъплението, в което е уличен, застрашава не само националната сигурност, но и отново доказва, че малобройните психодесни политици и техните журналистически марионетки, нямат никакви задръжки, нито морал.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook