img

Читател: Телеком ме рекетира с 15 такси

/
/
/
575 Views

Мобилен оператор рекетира 24-годишен столичанин да заплати 15 такси в пълен размер за използваните от него интернет и телевизия по договор, оплака се читател, научи ТРГ.

Причината е, че телекомът не може да предостави услугите на новия адрес на мъжа, но въпреки това не иска да се прекрати договора за тях.

„Мобилните оператори у нас са по-силни от контролните институции и обвързващите им практики могат да те държат в плен до гроб”, смята Борислав Иванов, който разказа драмата си пред репортер на Lupa.bg.

Мъжът подписва договор за комбинирана услуга интернет+телевизия през декември миналата година. След обстойно проучване офертата на продавач-консултантите и в трите офиса на фирмата е двугодишен договор, тъй като по-малък период не се предлага и не е на дневен ред.

„Като питаш може ли, отговорът винаги е „Не може по-малко от две години. Само с такъв договор използвате промоционалните ни цени”, спомня си Борислав.

В крайна сметка мъжът сключва договор за услугата и всичко върви добре до момента, в който не решава да смени жилището с ново. Оказва се, че кооперацията на новия адрес не е окабелена за предоставяне на интернет и телевизия от оператора. И ходенето по мъките започва.

След разговор с представители на мобилния оператор става ясно, че услугата не може да бъде предоставена, освен ако пет семейства в блока не станат абонати на същия мобилен оператор.

„Това си е чиста проба рекет. Не възнамерявам да ставам техен промоутър, който да ходи от врата на врата и да предлага услуги им на съседите си”, категоричен е Борислав.

По думите му и останалите алтернативите са безумни и непрактични.

От своя страна прекратяването на договора е практически невъзможен ход. Ако мъжът вземе това решение, то за оставащия период от договора Борислав ще трябва да заплати неустойки в пълен размер според договорените в документа суми.

„Реално промоцията не била чак толкова промоционална”, смее се Борислав.

Според него мобилните оператори у нас извършват всякакви своеволия без да се съобразяват с клиентите си.

„Важното е да получават месечните си такси”, убеден е младият мъж. Според него правилният ход на фирмата е независимо от обстоятелствата, да осигури на клиентите си услугите, за които те плащат ежемесечно.

Казусът е отнесен до ръководството на мобилния оператор и се чака отговор от тяхна страна.

Името на телекома не е упоменато заради сигналите, които вече са подадени към мениджмънта на фирмата и в Комисията за защита на потребителите.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook