img

Бялото Мите от „Игри на волята“ загубил паметта си като дете, след като едва не се удавил

/
/
/
540 Views

„Бяхме седем деца в семейството – трима братя и четири сестри. Аз съм най-малкият, изтърсак. Бяхме много бедни и затова още от дете започнаха да ходя с рибарите и вече 54 години го газя това море.

Бях толкова запален, че спях на морето и тогава ми излезе прякорът Бялото Мите… и така до ден днешен ме знаят всички“, разказва Димитър Иванов, научи ТРГ.

През тези години е преживял много критични ситуации, но и за миг не си е –помислил да се откаже от морето, което обикаля като капитан на кораб. Дори едва не губи живота си на осем години. Почти се бил удавил в ледените води навръх Никулден.

„Играл съм си с децата и съм паднал в морето. Другите деца започват да викат, че съм се удавил, и за щастие оттам минава един рибар, който за мен е втори баща. Скочил в ледените води и ме извадил, как е издържал не знам, но ако той не е бил там, сега нямаше да съм жив.

Бил съм син на цвят, когато ме извадил. Там се притекъл и още един човек, с когото ми оказали първа помощ – направили ми изкуствено дишане, масажи и ме върнали към живота. След това ме закарали с линейка в Бургас. А като дойдох на себе си не помнех нищо. Не разпознавах дори баща си и майка си. Паметта ми беше изтрита изцяло. Тя така и не се върна, след време започнах втори живот“, споделя Бялото Мите.

След тази случка той става много вярващ и е убеден, че свети Никола, който е покровител на рибарите и моряците го е спасил в онзи кошмарен ден.

хотарена

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook