img

Будите се по едно и също време всяка нощ? Ето за какъв здравословен проблем алармира тялото ви

/
/
/
686 Views

Да се събуждаш посред нощ без видима причина не е нормално. Още повече, ако това се случва всяка нощ, по едно и също време.

За първи път този проблем успява да озадачи китайците. Според тях всичко се дължи на неправилното функциониране на енергията Чи. В различни часове на деня тя преминава от една система на тялото към друга, за да я подсили. Целият цикъл отнема 24 часа, като за всяка система на тялото се отделят по 2 часа на ден.

Ако се будите посред нощ, това означава, че Чи не може да „пробие“ в системата, към която се е насочила. Именно това блокиране на енергията в тялото ви кара да се будите по никое време.

Причините са във физическото, емоционалното и психическото здраве. И ако това започва да ви се случва, трябва да решите проблема възможно най-скоро.

Изпитвате трудности със заспиването между 21 и 23 часа 

През това време енергията Чи „обработва“ кръвоносните съдове и артериите. Ако през това време не ви се спи, може да имате проблеми с имунната система, щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза или метаболизма.

Стресът, параноята, объркването и тези проблеми са брънки в една и съща верига. Опитайте медитация или йога преди лягане. Или намерете друг ефективен начин да се отпуснете.

Събуждате се между 23 и 1 часа през нощта 

Ако се събуждате в този времеви отрязък, най-вероятно изпитвате тежко емоционално разочарование. Положителните и оптимистичните нагласи ще ви помогнат да решите проблема.

Между другото, това е времето на активност на жлъчния мехур, така че от гледна точка на физиологията, може да имате проблеми с него.

Събуждате се между 1 и 3 часа през нощта 

Потиснат гняв – това означава събуждането по това време. От 1 до 3 часа се задейства енергийният меридиан, свързан с черния дроб. И ако се будите тогава, значи черният ви дроб работи твърде много.

Ще трябва да се откажете от алкохола и вредните храни, които са пълни с токсини, поне за известно време.

Чувството на гняв или вина са сред другите възможни причини да се будите по това време. Освободете се от тях и безпокойството ви ще изчезне. И тогава ще дойде здравият сън.

Събуждате се между 3 и 5 часа през нощта 

Това е времето, когато белите дробове работят усилено. Тяхната задача е да изпомпват максимално количество кислород в клетките, за да ги подготвят за новия ден.

Тогава особено бързо се отделят и токсини. Ако се будите в този времеви промеждутък и кашляте, е време да започнете да се храните по-здравословно, да спрете цигарите и да дишате повече чист въздух.

Събуждането между 3 и 5 часа през нощта е свързано и с гнева и тъгата в живота ви. Ако напоследък сте се чувствали претоварени, най-вероятно ще се събудите по това време. Важно е да се научите да приемате чувствата си.

Събуждате се между 5 и 7 часа сутринта 

Това е времето за прочистване и обновяване на дебелото черво. Ако имате проблеми с това, веднага след ставане отидете в кухнята и изпийте голяма чаша топла вода. Това ще помогне. Също така опитайте да пиете повече вода през целия ден.

Ако говорим за емоции, тогава събуждането означава само едно: струва ви се, че сте заседнали. И че се налага да се „защитавате“, въпреки че сте възнамерявали да „атакувате“.

Вероятно усещате, че в живота ви няма достатъчно движение и растеж. Как да се справите с това? Ранното утро е най-доброто време за четене на мантри. /jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook