img

Брошура от 1678 г. обяснява появата на мистериозните кръгове в полетата

/
/
/
482 Views
loading...

Потребител на популярната социална мрежа „Reddit“ направи много интересна публикация в раздела на сайта, посветен на извънземните.

Брошура от 1678 г. обяснява появата на мистериозните кръгове в полетата

Жител на Обединеното кралство казва, че наскоро е открил на тавана си рядка брошура, датираща от 1678 г. Мъжът не повярвал на очите му, когато видял какво се е казвало в нея. Тази стара публикация, наречена „Странни новини от Хертфордшир“, се опитвала да обясни странния феномен, който представляват кръговете в житните полета.

Много скептици и праволинейни учени твърдят, че кръгове в полетата започват да се появяват сравнително наскоро, с разработването на автоматични средства за косене на зърнени култури, изобретяването на лазери и други уникални технологии. Шегаджии, митификатори и любители на славата създават такива рисунки върху култури, представящи ги като произведения на представители на извънземни цивилизации.

Брошура от 1678 г. обяснява появата на мистериозните кръгове в полетата

Независимо от това, сега виждаме напълно добре, че мистериозните картини из полетата са били наблюдавани преди почти три и половина века, когато такава техника не съществувала дори в човешкото въображение. Вярно е, че тогава за появата на кръговете в полетата не били обвинявани шегаджии, нито извънземни, а дяволът.

Брошурата разказва за един  фермер от Хертфордшир, който отглеждал овес. Една нощ мъжът видял от прозореца как полето му било осветено, сякаш било изпълнено с огън. На другата сутрин шокираният англичанин забелязал в културите си идеален и дори огромен кръг – сякаш изкосен от гигантска коса.

Благочестивият човек решил, че са замесени тъмни сили и побързал да каже на селяните – енориашите на местната църква – за случилото се. Слухът за това, което се е случило, се разпространил бързо в района и в резултат на това тази интригуваща информация стига до наши дни под формата на брошура. Никой не се съмнявал, че виновен е Лукавият.

Брошура от 1678 г. обяснява появата на мистериозните кръгове в полетата

Никой смъртен не може да направи това, се казва в текста, което означава, че дори сто души с коси няма да успеят да окосят такъв огромен кръг на полето през нощта. Освен това всичко било придружено от мистериозно сияние…

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!