Последни новини
Home / Видео / Британски съд осъди 2-годишно дете на смърт, гневна тълпа щурмува болница, за да го спаси и се случи чудо! (ВИДЕО)
Британски съд осъди 2-годишно дете на смърт, но се случи чудо

Британски съд осъди 2-годишно дете на смърт, гневна тълпа щурмува болница, за да го спаси и се случи чудо! (ВИДЕО)

Множество гневни граждани на Ливърпул обсадиха болницата „Елдър Хей“ с искане да не бъде убивано 2-годишно дете. Хората дори се опитаха да нахлуят в лечебното заведение, искайки среща с лекарите, които изпълниха решението на съда, и изключиха животоподдържащите системи на 2-годишен пациент, без да се съобразят с волята на родителите, предава НТВ, цитирана от Блиц.

Преди няколко дни британският върховен съд подкрепи решението да се изключат системите на неизлечимо болното момченце Алфи Еванс. Решението последва позицията на Европейския съд по правата на човека, който също отхвърли молбата на родителите лекарите да продължат борбата за живота на детето им. Роденият на 9 май 2016 г. Алфи е в болница в Ливърпул от декември 2016 г.

В най-драматичния момент при привеждането на присъдата в изпълнение множеството, събрало се около болницата, скандираше „Живей, Алфи!“ Някои от протестиращите се опитаха да разкъсат полицейския кордон. Но не след дълго бащата на детето Том Еванс дойде при тях и съобщи, че макар и да изглежда невероятно, наистина се е случило чудо. Синът му все още е жив и диша самостоятелно.

Източник: petel.bg

Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Британски съд осъди 2-годишно дете на смърт, гневна тълпа щурмува болница, за да го спаси и се случи чудо! (ВИДЕО)
Оценете публикацията

About Цветан Славчев

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!