img

Близо ли е краят? Земята лети с 600 км/сек към смъртта си в най-зловещото място във Вселената

/
/
/
727 Views
loading...

Трудно е да се повярва, че в началото на 20-и век учените са считали, че нашата галактика е уникална. Днес астрономите познават около 125 милиарда галактики. Представете ли си колко звезди са това? Колко планети? И колко галактики още не сме открили? Невъзможно е да се определи точната маса на всички тези галактики и астрофизиците рядко прибягват до теоретични изчисления, за да разберат поне с какво си имат работа.

Сега си представете „нещо“, което е толкова далеч, че дори не може да се разгледа с най-мощния телескоп. В същото време, „нещото“ трябва да има невероятни размери, просто колосални.

Това гигантско и много далечно „нещо“ съществува в действителност и вероятно вашето въображение е много близко до реалността. Освен факта, че тази структура съществува, тя също така привлича към себе си всички обекти, които са в нейната област на влияние. Това „нещо“ астрофизиците наричат ​​The Great Attractor и това е може би най-ужасното място във Вселената!

Фиксация на движението

В околностите на Млечния път, в радиус от 1,5 милиарда светлинни години, има около 130 суперструпвания от галактики. Цялата тази маса е в постоянно движение в определена посока. Накъде се движи всичко това?

Близо ли е краят? Земята лети с 600 км/сек към смъртта си в най-зловещото място във Вселената

Млечният път в компанията на галактики от съзвездието Дева е част от свръхструпването на галактики на съзвездието „Косите на Вероника“.

Цялото това струпване се движи със скорост от 600 километра в секунда в една посока. Тоест, има източник на гравитация от такива размери, че дори въображението на цялото човечество не е достатъчно, за да го опише. Това „нещо“ или The Great Attractor, е по-голямо от стотици и хиляди галактики взети заедно. Аномално, мистериозно „чудовище“ на Вселената.

Когато астрофизиците разбрали, че се движим към неизвестен източник на гравитация, те се опитали да изчислят масата му. Много грубите и примерни резултати от изследвания показват, че масата на The Great Attractor е по-голяма от десетки хиляди от най-големите галактики.

Какво ще стане с нас, когато стигнем до нашата дестинация? Никой не знае.

„Фуния на съдбата“

Видимата част на вселената се „засмуква“ в някаква невидима фуния. Колко материя вече е погълнал The Great Attractor?

Съвременните технологии не ни позволяват да погледнем толкова далеч и да разберем какво наистина се крие там. По тази причина The Great Attractor е максимално загадъчен обект.

Вселенски магнит

The Great Attractor се явява най-големият обект във Вселената и изследователите нямат никаква възможност да го изучат подробно и да опишат неговата природа.

Близо ли е краят? Земята лети с 600 км/сек към смъртта си в най-зловещото място във Вселената

Може би там, отвъд границата на пространство-време, има някаква грандиозна структура, която е част от The Great Attractor? Може би има огромно натрупване на тъмна материя, която оказва влияние на всичко наоколо?

Мултивселена

Вероятно именно теорията за мултивселена позволява най-логичното обяснение за присъствието на The Great Attractor. Мултивселената предполага наличието на безкраен брой Вселени, където нашата е само малка част. Вселените се намират толкова плътно една към друга, че периодично започват да се „докосват“.

Всичко това е невероятно странно и съществуването на The Great Attractor трудно се поддава на осмисляне. Докато четете този материал, ние се приближихме до „нещото“ с повече от 100 хил. километра.

Близо ли е краят? Земята лети с 600 км/сек към смъртта си в най-зловещото място във Вселената

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!