img

Близо 280 лева за килограм череши?

/
/
/
635 Views

Космически цени на черешите на прага на сезона.

Все още по сергиите трудно можем да намерим български череши. Български и гръцки ягоди обаче вече има, съобщава Нова телевизия. Сезонът на черешите обаче започна с цени от 279 лв. за килограм. Или поне за такива космически цени сигнализират потребители в социалните мрежи.

В началото на сезона миналата година килограм череши на едро се предлага на атрактивната цена от 10.80 лв. Ягодите тогава се продават на едро за 5.63 лв./кг.

„Златните череши” от 279 лв. шокират както производителите, така и потребителите. Проверката по пазарите обаче не откри от тях. Според производителите най-скъпите плодове в началото на сезона тръгват от Норвегия – на 25 евро за килограм. От Турция сладкият плод достига до борсите до 8-9 евро.

Плодове, родно производство, все още са малко по пазарите. Затова често търговците предлагали гръцки ягоди и череши като български на по-високи цени.

Ако все пак решим да купуваме, трябва да сме изключително внимателни с цените, тъй като често посочените на етикетите са за половин вместо за килограм, а стотинките са написани с малки цифри. Така първите сладки плодове за сезона могат да ни се сторят още по-солени.

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook