Последни новини
Home / Скандално / Близо 280 лева за килограм череши?
Близо 280 лева за килограм череши

Близо 280 лева за килограм череши?

Космически цени на черешите на прага на сезона.

Все още по сергиите трудно можем да намерим български череши. Български и гръцки ягоди обаче вече има, съобщава Нова телевизия. Сезонът на черешите обаче започна с цени от 279 лв. за килограм. Или поне за такива космически цени сигнализират потребители в социалните мрежи.

В началото на сезона миналата година килограм череши на едро се предлага на атрактивната цена от 10.80 лв. Ягодите тогава се продават на едро за 5.63 лв./кг.

„Златните череши” от 279 лв. шокират както производителите, така и потребителите. Проверката по пазарите обаче не откри от тях. Според производителите най-скъпите плодове в началото на сезона тръгват от Норвегия – на 25 евро за килограм. От Турция сладкият плод достига до борсите до 8-9 евро.

Плодове, родно производство, все още са малко по пазарите. Затова често търговците предлагали гръцки ягоди и череши като български на по-високи цени.

Ако все пак решим да купуваме, трябва да сме изключително внимателни с цените, тъй като често посочените на етикетите са за половин вместо за килограм, а стотинките са написани с малки цифри. Така първите сладки плодове за сезона могат да ни се сторят още по-солени.

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg

Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Близо 280 лева за килограм череши?
Оценете публикацията

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!