img

Близка на майката и дъщерята, които починаха от коронавирус: Мутафчийски не направи нищо за тях

/
/
/
193 Views

Болестта е непредвидима и понякога от добро състояние до интубация се стига за два дни, отговори генералът

Защо оставиха 10 дни сестра ми и племенниците ми да се мъчат!? Не може да ме убеди шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски, че са направили всичко необходимо за моите близки, за които на светлия празник Благовещение разбрахме, че са в много тежко състояние и ни ги върнаха в ковчези. Това каза в интервю  близка на починалите от коронавирус майка и дъщеря от Благоевград, научи ТРГ.

След толкова брифинги нищо не направиха за сестра ми и за племенницата ми, добави жената.

„Лекувани са в областната болница в Благоевград. Заболяването протича по непредвидим ход. В началото винаги има висока температура и за леките и за тежките случаи. Винаги е голяма трагедия загубата на роднина“, заяви генералът.

„Не мога да отговоря в каква фаза са приети двете жени. Най-вероятно не се е налагала интубация. Понякога от добро ходещо състояние до интубация понякога е два дни“, оправда се професорът.

Той посъветва хората, които имат симптоми на коронавирусна инфекция, да се обръщат към личния лекар и чрез него през бърза помощ трябва да бъдат транспортирани до болницата, за да бъдат лекувани от специалисти.

флагман

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook