img

Бившата съпруга на Борисов му е приятел във фейсбук и подкрепя ГЕРБ от САЩ

/
/
/
157 Views

Д-р Стела Георгиева и дъщеря и Венета от брака й с Бойко Борисов. Снимки: Фейсбук

Не може да направиш бедния богат, без да направиш богатия беден, казва д-р Стела Георгиева, която е в епицентъра на битката с COVID-19 в Калифорния. Животът на единствената жена, с която премиерът Бойко Борисов има брак и развод, тия дни е обект на засилен интерес от жълти медии.

Те описват всекидневието й в Калифорния, където тя от години живее, и се впечатляват от постове в социалните мрежи, в които лекарката подкрепя бившия си съпруг и неговата партия ГЕРБ в сложната за властта у нас ситуация.

Бившата съпруга на Борисов му е приятел във фейсбук и подкрепя ГЕРБ от САЩ

В профила си във фейсбук Стела се представя като Георгиева, видя TRG. В много публикации в български медии тя е Костова – фамилията очевидно по баща, или Стела Георгиева-Абаджиева. Втората фамилия е от съпруга й Стефан Абаджиев, с когото двамата живеят в Америка повече от 20 години. Той пък е бившият мъж на банкерката Цветелина Бориславова – жената, с която Борисов съжителства до 2006 г., когато печели кметския пост в София, след което пътищата им се разделят.

Любимите кучета на д-р Георгиева Айра и Бетина.

Любимите кучета на д-р Георгиева Айра и Бетина.

Д-р Георгиева пристига в Америка като офталмолог, а отвъд океана завършва и вътрешни болести.

Към тази снимка д-р Георгиева е написала

Към тази снимка д-р Георгиева е написала „какъв дъждовен ден“. Има и няколко снимки от градината на дома.

В първите дни на пандемията COVID-19 българката се оказва в епицентъра на заразата:

Бившата съпруга на Борисов му е приятел във фейсбук и подкрепя ГЕРБ от САЩ

Бившата съпруга на Борисов му е приятел във фейсбук и подкрепя ГЕРБ от САЩ

Бойко Борисов с дъщерята Венета.

Бойко Борисов с внучетата Бойко и Иван.

в болницата, където работи от години: PIH Health, има голямо инфекциозно отделение, където са настанени стотици заразени. В пост във фейсбук, д-р Георгиева споделя опасения, че съдбата на американските медици ще повтори тази на италианските им колеги. Българката се притеснява за своите близки в родината – дъщерята Венета, възрастната й майка и внуците й Бойко и Иван. Първият носи името на своя дядо, а по-малкият – на баща си.

“24 часа” влезе в профила във фейсбук на д-р Георгиева, където тя е много активна, за да види пет месеца по-късно какво е важно за нея.

Бившата съпруга е сред приятелите в социалните мрежи на Бойко Борисов Лекарката има определено десни виждания, свидетелстват много от постовете й. Вижда се, че симпатизира и директно подкрепя ГЕРБ и е критично настроена към опоненти на бившия си съпруг. Видимо следи ситуацията у нас, тъй като преди дни е шернала от български сайт два аудиозаписа на бизнесмена Васил Божков. В тях той уговаря дистанционното управление на протестите с Огнян Стефанов, собственик на сайта „Фрогнюз“. Другият запис на Божков е с лидера на Комунистическата партия на България Александър Паунов. Заради избухналия скандал Паунов бе принуден да напусне парламентарната група на БСП.

Д-р Георгиева е шернала и пост на бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, в който той пуска старо интервю на ген. Решетников отпреди четири години в руската телевизия Царьград ТВ на олигарха Константин Малофеев (двамата имат от 2019 г. десетгодишна забрана, издадена от ДАНС да влизат в България). С едно изречение – бившият руски разузнавач смята, че Радев трябва да работи за излизането на България от НАТО и ЕС, както и да прочисти проевропейския елит на България.

Д-р Стела Георгиева следи и изявите на т.нар oтровно трио от протестите, тъй като е шернала и пост от българска медия със заглавие „Бащата на фалшивите новини Арман Бабикян – ПР съветник на ДПС и коалиция „Десните”.

Била е впечатлена от анализ на Калина Андролова със заглавие „В лодката сме всички, глупако“, която, както обичайно, критикува яростно президента Румен Радев.

Една поучителна история на тема „дясна политика“ публикува в своя профил д-р Георгиева на 29 юли:

„Един професор по икономика от Тексас, който се гордеел с това, че никога не е късал студент, веднъж скъсал един цял клас. Студентите в този клас настоявали, че социализмът (всъщност комунизмът, но в оригинал е използван терминът социализъм – бел. ред.) работи и ако бъде приложен, никой няма да бъде беден, както и никой няма да бъде богат. Иначе казано, ще настане голямото равенство.

Професорът решил да им даде шанс да докажат теорията си с малък експеримент. Условието било, че всички ще получат оценки, които да са средно аритметично на сбора на всички оценки. Така няма да има скъсани, но пък и никой няма да бъде отличник.

След първия изпит оценките били изравнени и всички получили петици. Студентите, които учили съвестно били разочаровани за сметка на тези, които пък въобще не били учили, но с усреднената система извадили късмет.

Когато наближил вторият изпит, студентите, които учили малко, този път учили още по-малко, а тези, които преди учили съвестно, решили, че сега това няма особен смисъл, и те учили по-малко. След втория изпит всички имали четворки.

След третия изпит всички получили тройки. Това довело до скандали между студентите, обвинения и караници, като след тях никой вече не искал да учи заради другите. Така на следващия изпит всички били скъсани.

Петте извода от този експеримент:

1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия беден.

2. Ако някой получава, без да се труди, друг трябва да се труди, без да получава.

3. Правителството не може да даде на някого, без преди това да го вземе от друг.

4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.

5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от плода на труда им, това е началото на гибелта на нацията.”

Мислите, които тя споделя в профила си, вероятно отговарят на нейната представа и възгледите за живота. Като например цитата от Паоло Кoелю: „Любовта е само дума, докато някой не пристигне, за да й даде смисъл.“

По темата за хората, които са до нея, тя шерва: „Бог определя кой влиза в живота ви. От вас зависи да решите кого ще оставите да тръгне, кого ще оставите да остане и кого ще откажете да пуснете.

И още три мисли:

„Първото правило за бой е: не започвайте война, която не можете да спечелите.

След първото предателство няма друго.

Ако паднеш през живота си, няма значение. Никога не е провал, стига да се опиташ да станеш.

Извън политиката д-р Георгиева обича своя дом в спокойния и зелен квартал “Ориндж Каунти”, цветята и българските домати в двора и двете любими кучета Айра и Бетина, които често присъстват на нейните снимки.

Майката на Венета, единствената дъщеря на Бойко Борисов, е колекционер на орхидеи – едни от най-капризните и трудни за отглеждане цветя. Д-р Георгиева обича да споделя с приятелите си в социалните мрежи какво прави със своите ръце в градината. (24 часа)

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook