img

Безкомпромисен! Кметът на Стара Загора събори 172 незаконни къщи!

/
/
/
428 Views
loading...

172 незаконно построени ромски къщи в кварталите „Лозенец” и „Кольо Ганчев” са премахнати от началото на мандата на кмета Живко Тодоров досега, разбра ТРГ.

54 незаконни ромски постройки премахват в местността „Карасиврия” в Стара Загора през тази седмица. Цялата законова процедура – от издаване на заповеди, през обжалване в АС, е измината. Има влезли в сила актове за премахването на къщите, потвърди кметът Живко Тодоров.

По думите му, според Общия устройствен план, къщите са издигнати на зелена площ и тя ще остане такава след събарянето им, а къщите са строени в последните 20-тина години.

До момента никой от собствениците не е представил документи в общината с желание да бъде настанен законно някъде другаде. Според администрацията, обитателите са и местни, и приходящи жители.

„Целта е да покажем, че не може да се строи незаконно. Акцията има и превантивна цел за онези, които за в бъдеще смятат да строят незаконно. Не може в 21 век да позволим да има такива постройки, които не отговарят на никакви изисквания, които са опасни за живота“.

До момента няма цялостно премахнати къщи, има хора, които са си взели различни строителни материали. Общината ще изчисти терена след приключване на цялата процедура по събарянето.

„Очакваме EVN да премахне електроснабдяването на постройките, но е редно те да отговорят как във времето са присъединили към електропреносната мрежа незаконни къщи”, обясни кметът.

незаконни къщи

Районът по събарянето на масивните постройки е обезопасен и се охранява от полиция и жандармерия.

незаконни къщи

Следващата година община Стара Загора ще премахне още 93 незаконни постройки.

Коментирай чрез Фейсбук
5.0
02

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!