img

Барокови интериорни врати

/
/
/
251 Views

Към закупуването на врати трябва да се подхожда с особено внимание. В крайна сметка именно този детайл е завършващият щрих на интериора на цялата стая.

И разбира се, когато избирате, трябва да се придържате към общия стил на стаята, за да придадете хармоничен външен вид.

Производителите на интериорни врати предлагат разнообразни модели в разнообразие от класически и съвременен дизайн, отговарящи на всеки вкус и бюджет. Един от истински луксозните стилове е барокът – великолепни симетрични форми, богати на благородни нюанси със златно покритие. Една от основните характеристики на този стил е използването само на висококачествени и естествени материали.

Характеристики на бароковия стил

Характеристики на бароковия стилДумата „барок“ се превежда от френски като „великолепна“. Този стил е спечелил специална любов сред хората от висшето общество и кралете. Бароковите стаи са наистина шикозни и луксозни, като музей, показващ красотата на позлатата, класическите орнаменти и естествените материали. В съвременния свят дизайнерите доста често използват отделни елементи от тази посока, за да направят стаята елегантна и солидна.

Бароковите интериорни врати са отличен избор за любителите на красотата и естетиката. Обикновено такива модели се правят от благородни видове естествено масивно дърво – дъб, череша, орех, бук. Платната са украсени с грациозни резби с флорални орнаменти. Основните отличителни черти на бароковите врати са следните:

    • Стилен позлатен обков;
    • Дърворезба, позлата, плавни линии, изящен орнамент и рисунки върху стъкло;
    • Висококачествени и скъпи довършителни материали – естествено масивно дърво, фурнир.

Барокови вратиИзбор на продукт

Ако решите да добавите нотки на лукс и тържественост към интериора на стаята, тогава бароковите врати са идеалния вариант. Най-добрият избор за врати ще бъде платно от масив от тъмен наситен нюанс. За тези, които нямат достатъчен бюджет за закупуване на изделия от дърво, струва си да обърнете внимание на фурнированите врати. Те по нищо не отстъпват на другите, имайки зашеметяващ външен вид и отлично представяне.

Външният вид на бароковите врати може да бъде напълно различен – изчистени или със стъклени панели, покрити с позлата или бронз. Освен това крилата с форма на арка изглеждат особено елегантни. Те могат да бъдат украсени и допълнени с красива завеса. Основното правило при избора на продукт е уместност и съответствие с общия стил на интериора.

 

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook