img

Банев стана пръв приятел с Камен Куката в затвора: Плевенският гангстер вече е бодигард на олигарха зад решетките

/
/
/
609 Views

Олигархът Николай Банев, разследван за тежки икономически престъпления, е станал много близък в затвора с един от най-изявените гангстери в страната – Камен Балбузанов, известен като Камен Куката, научи ТРГ.

Останалите пандизчии свидетелстват, че плевенчанина е нещо като охранител на скандалния пишман бизнесмен, писа „Уикенд“.

Крими персонажът от Плевен навремето е представител на ВИС за Плевенския район. През последните години Камен Куката, който има в досието си 11 присъди за кражби, хулиганство и измама, стана и свидетел на полицията. Това донякъде обяснявя защо все го съдят и още не са го осъдили по тежките престъпления, за които го обвиняват. Например, Куката беше сочен като лидер на банда рекетьори и наркотрафиканти, известни с бруталните си методи.

Освен това името му е забъркано и с делото срещу т.нар. „банда на Чуковете”, които диктуват търговията с наркотици в София и по морето години наред.

Наскоро обаче той беше оправдан от Спецсъда по делото за рекета над земеделски производители и търговци, понеже уплашени за сигурността си свидетели се отказаха от показанията си в съдебната зала. Той обаче има 4-годишна присъда за откраднат детски батут. Виновен или невинен, Куката е в затвора повече от 2 години.

Николай Банев неотдавна беше преместен от килията на следствието в затвора и там пътят му се пресякъл с плевенския криминален авторитет. Куката напоследък се изявявал като бодигард на бизнесмена зад решетките. Според източниците ни се залепил плътно за него и понеже го взел под крилото си, вече не давал на никого да се доближи до владетелят на „Русалка”. Ако някой се опита да заговори Банев, Балбузанов веднага го привиквал да дава обяснение.

Техните събратя по участ в затвора забелязали още, че бившият деец на Комсомола споделял охотно храната си, която му пращат отвън единствено и само с Куката.

Разказват още, че веднага след като Банев бил докаран от ареста на следствието, Камен лично го запознал с част от затворниците. Освен това обяснявал нагоре-надолу, че тези, които ще излизат на свобода в близко време, трябва да помагат на съпругата на Банев – Евгения. Как точно ще й помагат, не е ясно, но Куката бил много съпричастен към всички болки и тревоги на семейството.

Далеч не всички затворници обаче били толкова ентусиазирани от присъствието на олигарха и от подмазваческото поведение на плевенския бабаит. Някои от тях имали близки, изхвърлени от фирмите на Банев и хич не можели да го дишат.

Хотарена

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook