img

Български шофьори с шокиращи разкази за нинджите, които атакуват камионите им край Кале (ВИДЕО)

/
/
/
921 Views

След сблъсъка с мигранти, при който пострада български шофьор на камион  край френския град Кале, превозвачи се оплакаха, че подобни ситуации са ежедневие за служителите им по този маршрут, разбра trg.

По информация на френски медии камионът на българина е изгорял до основи, а той се е отървал с леки наранявания.

На самия ръб на Европа – районът край френския град Кале е най-близката точка от континента до Обединеното кралство. Това превръща мястото в мечта за хиляди мигранти. И в кошмар за хиляди международни шофьори. Десетки, дори стотици от тези така наречени „пешеходци” хвърлят предмети по пътното платно на магистралата, а щом камионите забавят ход, се опитват да се качат.

„Всичко, което ние искаме, е да изкарваме честно парите си, да си вършим работата. А властите изглежда не искат да чуят за нашите проблеми. И явно ще е така, докато някой не загуби живота си тук”, коментира Дейвид Ниймън, шофьор на камион от Франция.

Колкото до българския шофьор – той се разминава на косъм.

Френските медии разказват, че се опитал да премине през барикада, издигната от 50 мигранти на магистралата. При минаването камионът се подпалил. Той успял да излезе от горящия камион и се разминал с лека рана на челото, информира Нова телевизия.

„Страшно е. Препречват ти пътя, хвърлят палета, ти като видиш палето, няма как да минеш със 100 км./ч с камиона, защото чупиш целия камион, отдолу всичко става мармалад! И спираш. А те започват и се качват откъдето намерят – като нинджи”, заявява Таню Видев, международен шофьор.

Най-страшно е през нощта, разказват българските шофьори.

Не се чувстват защитени дори и на платените паркинги, където в един от камионите  проникват мигранти, докато шофьорът спи. „Куриозът е, че френският полицай откри трима, а после английският откри още 6. Самият френски полицай не може да ги намери, как да ги намерим ние?!?”, пита Красимир Сираков, собственик на фирма за международни превози.

И шофьорът, и фирмата отнасят глоба – от няколко хиляди паунда. „Ние ги разбираме човешки, но трябва ли ние да плащаме някакви глобални проблеми, това, че те не могат да живеят нормално в собствените си държави?”, пита още Сираков.

В Кале доскоро се намираше един от най-известните мигрантски лагери, наричан Джунглата. Другото невралгично място е границата между Сърбия и Хърватия.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook