img

Българка чака изгонване от Острова след нелеп инцидент

/
/
/
518 Views

Силвия Павлова беше арестувана в TJ Hughes в The Mall, Мейдстоун, на 18 декември, когато малкият лилав кухненски нож с дължина 3,35 инча е бил намерен вътре в чантата й, научи trg.

53-годишната жена казала на служителите, че не е от Англия и не знаела, че носенето на такъв предмет е незаконно, но, твърдейки, че това е „само тънък, малък нож, а не месарски нож“.

Джеф Плейфорд, неин защитник, каза пред съда, че ножът е купен седмица или две преди нарушението за употреба в кухнята, но тогава Паволва забравила, че е в чантата й, когато я грабнала, за да отиде да пазарува на 18 декември.

„Няма вариант тя да е извадила ножа или да е направила нещо с него“, каза той.

Българка чака изгонване от Острова

„Изглежда това е злополучна ситуация, при която тя не е осъзнала, че е извършила престъпление и се притеснява, че това ще доведе до присъда. Тя дошла през 2017 г., за да се присъедини към съпруга си и сина си, които вече са били тук.“

„В резултат на Брекзит тя трябва да кандидатства за статут на пребиваване и нейният случай не може да бъде разгледан, докато този въпрос не бъде решен.“

Павлова, от Мелфорд Авеню, Баркинг, Есекс, се призна за виновна чрез преводач, че е носила хладно оръжие на обществено място.

Тя получи условна присъда от 12 месеца и бе осъдена да заплати разноски в размер на 105 паунда.

Окръжният съдия Пол Голдспринг й каза: „Винаги е жалко, когато има разлика между това, което си свикнал в България, и тук, по отношение на закона.

„Но да си невеж не е оправдание, правилно е да се каже, че дори самото притежание е престъпление.

„Приемам, че вероятно не е престъпление при тези обстоятелства в България и никой не предполага, че сте направили нещо друго освен да нарежете зеленчуци с този нож.

„Рискът за обществото е бил практически нулев, тъй като върху него е имало пластмасов калъф – хората, които използват ножове за коварни цели, не го правят.

„Не правя никакви коментари за ефекта на Брекзит, но признавам, че това е притеснение за вас.“

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook