img

Българите сме защитени до голяма степен от въздействието на спиртните напитки

/
/
/
263 Views
loading...

Хубаво е и е късмет да притежаваш повече от ензима, предпазващ от разрушителното действие на алкохола. Този ензим започва още от първобитния човек, който не е имал много ресурси за изхранване. Затова първобитните хора са се хранели с гниещи плодове. Още оттогава я има ферментацията, от начина на хранене на първобитния човек. И оттогава се появява този ензим, наречен алкохол-дехидрогеназа. Той е генетично детерминиран.

Различните хора имат различно ниво на алкохолната дехидрогеназа, която има за задача единствено да елиминира алкохола. И да не се стига до ацеталдехид, защото тогава се включват и други ензими и т.н. Този ацеталдехид трябва да бъде елиминиран, защото е отрова за организма.

И съответно веднага идва въпросът и обяснението: двама души седят на една маса, пият еднакво количество алкохол. Единият получава цироза, другият живее до 90 години. Това означава, че той има детерминирана висока алкохолна дехидрогеназа. За щастие, ние българите, имаме висока дехидрогеназа. Битието ни е било такова, затова сме защитени до голяма степен от алкохола именно чрез тази висока алкохолна дехидрогеназа. Източните народи нямат или имат съвсем малко количество от този ензим и затова при тях е трудно освобождаването от алкохола.
Здравето

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!