img

Байганьовщина: Протестърка направи невиждана свинщина в Националната галерията (СНИМКИ)

/
/
/
482 Views
Шефката на Националната галерия Яра Бубнова, която е видна протестърка от кръга „Капитал“, организира невиждана свинщина в светая светих на художественото изкуство, пише „Телеграф“.

Две дълги маси опънаха като на соцбанкет в Двореца, а върху тях бе разположена огромна самодива от суджуци, филета и всякакви мезета, а главата ѝ бе направена от зелки и питки. Видни културни дейци, основно гравитиращи около кликата на Иво Прокопиев, се нахвърлиха като невиждали с вилици и ножове да опоскат пищната трапеза.

Яра Бубнова свинщинаОфициалният повод бе откриването на изложбата на Ода Жон – артистичен псевдоним на българската художничка Михаела Дановска, която прави кариера зад граница. Присъствалите дори се похвалиха с видеа, излъчени на живо в социалните мрежи, как поглъщат апетитно мръвките като истински туземци. На тях се вижда как около софрата седят дами и господа с чаши и вилици в ръце и участват в невиждан пир след произведенията на изкуството, как опитни по маниери келнери дрънкат със звънчета, за да приканят към тишина гостите, които жужат като в кошер, и да чуят приветствени думи.

Въпросните клипове обаче бързо, бързо бяха изтрити и вече са недостъпни.

Байганьовщина в Националната галерияХората във виртуалното пространство се възмущават от проявата най-вече по линия на балканските нрави: „Каква жалка пародия! Бай Ганьо и Ганьовица си играят на аристократи ли, на що ли?“, гласят предимно коментарите.

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!