img

Бабата на убитата 6-годишна Кристин пред bTV: Плюя на законите на държавата

/
/
/
730 Views

„Призовавам убиецът да излезе още сега – ще го късам парче по парче. Плюя на законите на държавата“. Това каза пред bTV Милка Георгиева, баба на убитата 6-годишна Кристин от Сотиря.

Точно три години се навършват днес от убийството на момичето. За тежкото престъплението беше осъден 24-годишният Мартин Трифонов, който излежава доживотната си присъда в Бургаския затвор.

При пълни самопризнания съдът беше длъжен да намали с 1/3 присъдата му. След трагедията с момичето обаче последваха протести и беше направена поправка в Наказателния кодекс. Трифонов получи доживотен затвор без право на замяна. ВКС обаче промени присъдата на доживотен затвор.

Бабата на убитото дете не може да приеме последната присъда за справедлива.

„Те просто му дадоха една доживотна, след която може да излезе след 20 години. Това са страховете, с които живея цели 3 години. Не съм само аз.

Не съм го направила тоя закон с моите близки, познати и приятели, които тръгнахме от град Сливен за промяната. Това са много семейства, които са пострадали, които нямат адекватни присъди с техните убийци например… Те винаги са с деменция, винаги не помнят“, каза Милка Георгиева.

По думите ѝ за убиеца на нейната внучка държавата се грижи по-добре, отколкото за близките на детето:

„Той изглежда добре, защото работят психолози с него, защото той е героят на България, убил невръстно дете, а с нас никой не е дошъл дори да ни попита как сме“.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook