img

Автомобили и селскостопанска техника затвориха пътя Русе-Кубрат (СНИМКИ)

/
/
/
296 Views

Протестна блокада на пътя Русе – Кубрат. Тя бе организирана от жителите на Тетово и още няколко съседни села, които са недоволни от лошите пътища в района, съобщи Булфото. Протестът затвори кръстoвищетo на републиканския път между Русе, Кубрат, Тетoвo и Смирненски. В блокадата се включи и селскостопанска техника.

Автомобили и селскостопанска техника затвориха пътя Русе-Кубрат (СНИМКИ)

8Хората са възмутени от дупките и разбитите пътища, които не са ремонтирани от години. Те постоянно разбиват колите си, а ограниченията на скоростта са безсмислени, тъй като се шофира с най-много 50 км.Пътят между Кубрат и Русе ще бъде ремонтиран.

Отсечката е с дължина 47 километра и в обновяването й ще бъдат вложени около 33 600 000 лева, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.Обществената поръчка за избор на изпълнител стартира на 8 ноември, а офертите за ремонта се приемат до 20 декември. За рехабилитацията на пътя агенцията ще кандидатства за финансиране от оперативната програма „Региони в растеж“, при спестен финансов ресурс по програмата.

Обществената поръчка е за ремонта на два участъка. Първият е с дължина 21,520 км от второкласния път в област Русе. За обновяването на участъка ще са необходими 16 648 208 лв.

Другата отсечка е с дължина 25,221 км в областите Русе и Разград.

Прогнозната стойност е 16 993 753 лв.С изпълнението на проектите ще бъдат подобрени технико – експлоатационните характеристики на пътя, ще се осигури оптимална скорост на пътуването и ще се повиши безопасността на движение, посочват от агенцията. От там допълват, че срокът за изпълнение на строителните работи е десет месеца.

Автомобили и селскостопанска техника затвориха пътя Русе-Кубрат (СНИМКИ)

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!