img

Август Попов се подсигури с английска пенсия! Ето каква схема завъртя актьорът

/
/
/
1045 Views

Август Попов вече е подсигурил старините си. Актьорът, който стартира кариерата си в легендарното студентско предаване „Ку-ку”, е имал през годините доста бизнес начинания. Днес продължава да стопанисва малко ресторантче в столицата, но същевременно се занимава и с интериорен дизайн. 

Фирмата му е регистрирана във Великобритания, където още преди години се пробвал да работи на строеж при свои приятели. Само че един „луничав ирландец” го изгонил, понеже го хванал, че пуши. „Няма как да работиш на Острова, без да имаш легални документи”, вдига рамене Август Попов.  Избрал е да се осигурява във Великобритания, а причината не е само високата пенсия, предполагат в шоу средите. Самият Август подчертава друг аргумент: „Направих си фирма и се осигурявам там, защото не вярвам в нашата осигурителна система, както не вярвам в нищо, което съществува в тази географска ширина”. За ангажиментите си на Острова, той казва само, че от време на време поработва там. Иначе заниманията му като интериорен дизайнер не са за учудване, тъй като през годините той е пробвал късмета си с какво ли не, пише „Уикенд“.

Така например преди време актьорът се бе амбицирал да прави пици във формата на сладолед,което било италиански специалитет. Горе-долу по същото време Август се вдъхновил от чушкопека и направил собствено изобретение. Оставил дупките, променил формата им като конус, а отгоре добавил капаче с реотан, което, като се затвори, пицата се запича. „Пицопекът”, за който се заговори преди години, се произвеждал в кюстендилска фабрика. „Ако 40 души правят банички, аз ще правя милинки, няма да съм 41-ият баничар”, изтъквал е различието си Август Попов.

Той се е занимавал още с пиано бар в Банско, фабрика за гипсови чинии и дискотека в Студентски град. Бизнесът в зимния курорт не потръгва, тъй като не успява да се пребори с чалга културата. „Това беше вторият пиано бар в България – първият беше в квартал „Изток” в София. Позволих си да кача роял на 200 години горе, плюшове от Анадола и махагони от не знам къде си. А те, селските пръчки, чоплеха слънчоглед на испанския гранитогрес. Казвам им: „Защо плюете тука?”, а те: „Щом си плащаме, ще си чоплим, където искаме.” Фабриката за гипсови чинии за таверни върви добре. И макар да я отваря в размирно време, няма проблеми или поне не в началото: „Под крилото на силовите групировки не се развиват много добре нещата. Шефът на една от тях – Васил Илиев, ми беше приятел отпреди да стане какъвто и да е. И така, общо взето, беше поносимо – докато не го застреляха”, колоритно разказва бизнес перипетиите си Август.

Подобна съдба имала и дискотеката му в Студентски град. Била абсолютен хит. Още повече, че тогава Август Попов вече бил известен покрай „Ку-ку” и клиентелата се тълпяла, за да влезе в заведението му. Една вечер обаче се появила бригада от мутри, хвърлили на масата на Август навито тесте от долари и му казали: „Ако ти е мил животът, утре да те няма от тук”. „Нямах време да мисля, животът цена няма”, споделял е актьорът.

После прави ресторант срещу Съдебната палата. Връща се и към телевизията, но като продуцент. Заедно с Владо Въргала, с когото са близки приятели още от „Ку-ку”, правят предаването за скрита камера „Пирон”. След 2 години БНТ спира предаването, въпреки че има колосален рейтинг и е сред 5-те най-гледани в България. Днес освен с ресторантчето си в столицата и фирмата във Великобритания, се занимава и патенти. Патентовал е триъгълната форма за опаковки и доста други неща. Труден бизнес, но добър, обобщава Август Попов.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook