img

  Асен, изловен заедно с Георги и кокаин за 200 милиона долара, въртял бизнес с бивш шеф в БНР

/
/
/
791 Views

Единият от задържаните с дрога в Перу – 45-годишният Асен Чехларов, е имал обща фирма с бившия член на Управителния съвет на БНР и член на борда на директорите на „Медийна група България“ Христин Стрижлев. Това съобщи Нова телевизия.

„От 15 години нямам връзка с Асен, не сме се чували, не сме се виждали“, заяви Стрижлев по телефона.

Фирмата „Север+“ е регистрирана в Ловеч през 1997 година, а дейността й е била радио и телевизионна дейност. С днешна дата фирмата не развива дейност.

„Не познавам този човек“, заяви и журналистът Петър Пунчев – също вписан като част от фирмата „Север+“ и заяви, че фирмата е била създадена с цел развитие на радиостанция в Плевен и Ловеч.

Пунчев и Стрижлев са бивши съдружници  в собствеността на радиата „ФМ+“ и радио „Фреш“. И двамата бяха кандидати да оглавят Националното радио.

Третият съдружник в дейността им е Пламен Радински. Той е посочен и като управляващ във фирма „Север+“, където участие има задържаният с дрога Чехларов. Радински отрече да познава Чехларов.

„Дейността на фирмата беше изграждане на радиостанция в град Ловеч. Не го познавам и нямам спомен. Беше преди 20 години“, обясни Радински.

Освен във фирма „Север+“ Асен Чехларов има участие в още няколко фирми, които не развиват дейност. „Ветримекс“ е регистрирана в София и има за цел търговско посредничество с различни стоки. „Астранет“ също е регистрирана в столицата, а дейността й е далекосъобщения. „Трансауто“ се е занимавала с товарен транспорт.

 
 

Информация гласи, че Чехларов и Николов са излетели от летище „София“ няколко дни преди да бъдат задържани в Перу. Крайната дестинация за стоката пък била Западна Африка.

Експерти пък разказаха, че Гана и Нигерия са се превърнали в депо разпределително за кокаина от Южна Америка. От африканските страни наркотикът заминава за САЩ и Западна Европа, като годишно потреблението на кокаин на Стария континент е 200 тона. В Америка консумират с около 50 тона повече.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook