img

Ако знаехте за колко неща може да ги използвате, никога нямаше да ги изхвърлите!

/
/
/
212 Views
Повечето хора идея си нямат колко много ползи се крият в малките пакетчета силикагел, които често биха могли да се намерят в кутиите за обувки или куфари за пътуване.

Всички ги взимат и ги изхвърлят, без да подозират какво се крие в тях. В тази връзка ние сме ви подготвили 6 ефективни начина за рециклиране на силициевия диоксид:

1. Важни документи и снимки: най-добрият начин за съхранение на документи и стари снимки, е да сложите няколко пакетчета от силициев диоксид между самите тях.

2. Чанта за фитнес: за да неутрализирате миризмата на потните дрехи, може да сложите няколко пакетчета силициев диоксид във фитнес чантата и по този начин да избегнете развитието на бактерии, причинено от влагата.

3. Електронни апарати, които са били намокрени: ако сте намокрили вашия мобилен телефон или фотоапарат, бихте могли да го сложите в съд заедно с няколко пакетчета силициев диоксид за 24 часа.

4. Инструменти: за да предпазите инструментите от ръждясване, е нужно само да поставите няколко пакетчета силикагел в кутията им за съхранение.

5. Бръснарско ножче: ако поставите бръснарските ножчета в кутия, където има пакетчета със силикагел, ще избегнете тяхното окисляване.

6. Замъглени стъкла на автомобил: за да предпазите прозорците на автомобила от замъгляване, е нужно да поставите няколко пакетчета силикагел в предната част на колата.

Коментирай чрез Фейсбук
loading...
Ако знаехте за колко неща може да ги използвате, никога нямаше да ги изхвърлите!
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!