img

Ако ви боли глава тези дни най-вероятно са виновни слънчевите изригвания

/
/
/
808 Views

От сряда до петък геомагнитната активност ще е динамична, прогнозират от института по физика „Лебедев“. Очакват се магнитни бури до 5-та степен от 10-степенната скала.  По-драматично това ще се усети в четвъртък и петък.

Ако ви боли глава тези дни – виновни са слънчевите изригвания. Хората с лабилно здраве е препоръчително да си стоят вкъщи и да са близо до течности.

На хората, реагиращи остро на магнитните бури, се препоръчва да се въздържат от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Освен това е добре да се пият много течности, като акцент да се постави на слаби чайове, плодови напитки и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето.

Вместо това се препоръчва да се прекарва време на открито и да се почива при възможност.

Ако пациентът има високо кръвно и нарушение на целостта на кръвоносните тъкани, може да получи сърдечен или мозъчен удар. Не е случайно, че процентно сърдечните и мозъчните удари са повече при климатично стресови ситуации – бури, урагани, гръмотевици. Лекарите спорят дали има смисъл да се избягва ходенето на открито в такива дни. Според едната теория на хората с пейстмейкър им е забранено да излизат навън по време на магнитни бури. Същото важи и за тези с високо кръвно, нарушения на сърдечната дейност и психически болните. Другата гласи, че магнитното поле не може да се избегне.

Източник: Здраве.то

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook