img

Ако ставите ви болят при промяна на времето, задължително направете това!

/
/
/
1085 Views

При хората с метеорологична зависимост всяка промяна в атмосферните условия води до влошаване на състоянието – най-често те са изправени пред силни болки в ставите.

Но защо костите и ставите болят при промяна на времето? Промените в атмосферния въздух се отразяват при хора, които имат хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, при които са пострадали костите и ставите.

При промяна на атмосферното налягане, висока влажност, и също рязко и внезапно изстиване силно чувствителните пациенти с ревматизъм, остеоартрит, артрит, остеохондроза страдат от болка. Факт е, че при тези, които страдат от ревматизъм или артрит, освен костите и ставите, нервните им окончания, също са увредени. Увеличаването на количеството вода във въздуха води до подуване на нервните окончания на засегнатите стави, а намаляването на температурата се отразява чрез болка върху тях.

Поради промените в атмосферното налягане, налягането в ставната кухина също се променя.

Това предизвиква дразнене на нервните окончания и човек започва да се оплаква, че костите “скърцат”. За да облекчи състоянието си, пациентът трябва да избягва гореща вана или да посещава сауна. Повишената влажност в тези помещения само ще засили болезнените усещания. От Трг.бг Ви представяме няколко народни средства, които помагат за облекчаване на болката в ставите по време на влошаване на климатичните условия:

1) Чай от лук.

С помощта на лука можете да подобрите цялото тяло, да го очистите от вредните токсини и натрупвания. Чаят от лук предпазва от образуването на възпалителни вещества, причиняващи болка в тялото, от ревматоиден артрит, артроза и колит.

2) Чай от джинджифил.

Той е чудесен за облекчаване на симптомите на артрит. За да приготвите тази здравословна напитка, поставете в тенджера няколко резена пресен джинджифил, залейте ги с вода, кипнете я и варете чая в продължение на 15 минути.

3) Кайенски пипер.

Той съдържа капсаицин, елемент, който блокира предаването на сигнали за болка в мозъка. Можете да си купите крем с капсаицин от аптеката или самостоятелно да подготвите лечебната смес чрез смесване на лют червен пипер на прах с малко количество зехтин.

4) Карамфил.

Тази подправка има противовъзпалителен ефект и спомага за облекчаване на симптомите на артрит. Също така е отличен антиоксидант. Добавете няколко пъпки карамфил към чая или друга гореща напитка.

5) Практикувайте стречинг и джогинг – тази физическа активност отлично помага при болки в ставите.

6) Пазете се от изстиване.

Изстиването причинява болки в мускулите, ставите и сухожилията, затова е много важно да се предпазвате от ниските температури. Обличайте се с топли дрехи, а в случай на хипотермия използвайте топли компреси.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook