img

Адвокатът на Цветан Василев е защитник и на Баневи, обвини държавата в огромна конспирация срещу арестуваното семейство

/
/
/
680 Views

„В ареста на „Геме Димитров“ се намират Баневи в момента. Мярката ще се гледа днес, но не е ясно по кое време“. Това заяви по телефона в ефира на „Здравей, България“ адвокатът на семейството – Христо Ботев. Преди години той е бил и адвокат и на укриващия се от правосъдието в чужбина бос на фалиралата КТБ Цветан Василев

„Не знам дали правят гладна стачка заради условията в ареста. Вчера успях да ги видя. Условията са, като условията на ареста – неприятни. Те искат също да се запознаят с материалите по делото. Предстои да се видим и да обсъдим обвинението. Те знаят, че имат повдигнати 7 обвинения“, каза той.

„Първо съм получил тези обвинения на 5-и ноември. Към дата 7-и декември никой не се е трогнал да ме запознае с материалите по делото. Започне ли на ниво главна прокуратура да се говори за милиарди, ми става много съмнително“, каза той.

„Не съм чел нищо. Не знам какви са свидетелите и какво са казали. Николай все пак е бил ловец. Не е редно да държиш патрони, като нямаш разрешително или вече е изтекло, но не мисля, че това е най-голямото обвинение и трябва да се занимава цялата държава“, заяви Ботев по повод откритите боеприпаси в дома на Баневи.

„Още като беше претърсването от дома им, излизаха кадри, заснети от МВР. Следствието се води от спецпрокуратурата. МВР в каква роля се явява? Цялата държава явно е впрегната, за да се случи нещо“, заяви Ботев.

„С Баневи се запознах лично в Ница преди 2 или 3 седмици. Интересно е, че прокуратурата не коментира всички посегателства срещу тях, които бяха публично известни. Имаше палежи на коли и заплахи. Очевидно е някаква оплетена история, която тепърва ще се изяснява. Не мога да коментирам нищо повече, като не съм чел материалите по делото“, повтори той.

„Ние искаме колкото е възможна по-лека мярка – домашен арест или парична гаранция. Не се знае в колко часа ще е днес заседанието. Материалите по делото също са доста и трябва да бъдат изчетени“, каза Ботев.

„Баневи са хора, които се опитват да демонстрират добро разположение на духа и да се държат спокойни. Аз ги усещам, че вътрешно са изключително напрегнати. Далеч са от децата си“, заяви адвокатът на Баневи.

„Те сами решиха да се върнат в България, за да се развият събитията и да се стигне до обективната истина“, завърши той.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook