img

Адв. Екимджиев: Кадрите от освобождаването на Борисов ми напомнят за Пабло Ескобар

/
/
/
619 Views

„От това, което говореше колегата (Менко) Менков, останах с впечатление, че вече се готви нещо наистина неприятно.

Ще има, според мен, повдигане на обвинения и привличане като обвиняем на премиера Кирил Петков и призовавам хората, които наистина са мислещи, смислени и уважават демокрацията, да се противопоставят на това нещо, което ще се случи в близките дни. По същия начин като нахлуването на башибозука на Гешев в президентството“, заяви пловдивския адвокат Михаил Екимджиев в „Тази събота“.

По думите му той „не е изненадан“ от освобождаването на бившия премиер Бойко Борисов от ареста и е очаквал такова развитие на нещата, след като е разбрал, че от МВР са уведомили СГП и са назначени наблюдаващи прокурори по досъдебното пространство.

Екимджиев коментира думите на адвокат Менков, че сме се върнали през 40-те години на минали век с действията на МВР при задържането на Борисов:

„Не трябва да се връщаме през 1949 г., а през 2010 г., когато в 5:00 ч. сутринта влизаха да обискират къщите на техни политически опоненти, насочваха автомати с лазерни мерници към децата и жените им, които спяха по това време. Мъжете бяха изкарвани голи или полуголи на студа, докато МВР заснема унизителните им пози и всичко това градеше иконичния образ на ранния ГЕРБ като една антикорупционна партия“.

Екимджиев оприличи поддръжниците на Бойко Борисов на тези на Пабло Ескобар, които са чакали кокаиновия крал пред ареста и са скандирали неговото име. Според него Гешев и Цацаров са били поставени в прокуратурата, за да громят политическите и бизнес опонентите на върхушката от ГЕРБ.

Цялото скандално интервю можете да видите в прикаченото видео.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook