img

А такъв вариант: Анкара призна Кърджали и Делиормана, турски танкове навлязоха в България?

/
/
/
852 Views

Путин заминава на официално посещение в Турция. Ще разговаря с Реджеп Тайип Ердоган. За какво – не е ясно. Най-вероятно ще се постигне съгласие Турция да подкрепи действията на Москва спрямо Украйна.

С повече въображение бихме могли да си представим еди друг сценарий.

Президентът на Турция Ердоган свика Съвета за безопасност и правителството. На него обяви, че лидерите на турците в самообявилите се републики Кърджали и Делиормана са го помолили да признае тяхната независимост. Ердоган смята, че това е редно да стане, тъй като България не спазва правата на турското население в тези региони. И проблемът се превръща от локален в европейски и световен, – смята Ердоган.

Държавният глава на Турция заявява още, че е опитал да реши въпроса по мирен път, но отсрещната страна е минирала мирните му инициативи. И по този начин ставаме свидетели на ескалиране на ситуацията, въпреки добрите ни намерения, което налага да се намесим, – отсича Ердоган.

Русия ще подпише договор с Кърджали и Делиормана за дружба и сътрудничество, който предвижда взаимопомощ и във военната област. В създадената ситуация това трябва да се случи в кратки срокове. След като Турция е признала двете нови формирования, няма проблем танковете, самолетите, артилерията, корабите, ракетите и пехотата на Турция да навлязат в България.

Това ще е миротворческа мисия на близо 200-хилядна армия в чужда суверенна държава, член на НАТО и ЕС. Въпреки протестите на страните от алианса и Брюксел Анкара се аргументира, че е възтържествувала справедливостта. В споменатите райони се веят турски знамена…

Това е руският сценарий за Украйна. По-силният прави каквото си е наумил. Не е важно какво мислят украинците.

Всъщност какво точно ще си говорят Путин и Ердоган?

Източник: Фрог

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook