img

7 ясни признака на инфаркт, които се появяват месец преди сърдечния удар

/
/
/
1935 Views

Не е тайна, че болестите на сърдечно-съдовата система са една от основните причини за висока смъртност в света. И е много разочароващо, че много хора не слушат сигналите на тялото си, a to всъщност буквално „крещи“ предварително за бъдещ сърдечен удар. Какви симптоми може да се появят месец преди да получите сърдечен удар?

Виене на свят

Ако има риск да получите инфаркт, вероятно е да се почувствате замаяни, защото няма достатъчно кръв, която да се разпространява през тялото. Атаките на вертиго може да не траят дълго, но причиняват страх и дискомфорт.

Болка

Дори месец преди инфаркт има шанс да почувствате болка в някои части на тялото. Не пренебрегвайте такъв симптом и се свържете с Вашия лекар, ако почувствате болка в гърдите, ръцете или дори рамото. Ако започнете да усещате напрежение, изтръпване в тези области, не бива да се колебаете да посетите лекаря. По този начин тялото ви дава знак, че може скоро да получите сърдечен удар.

Слабост в тялото

Ако смятате себе си за здрав човек и винаги сте в добра форма, внезапна слабост в тялото може да бъде истински проблем. Човек не може да разбере защо това се случва с него. Артериите се стесняват, настъпва мускулна слабост, вероятността от инфаркт е висока.

Студена пот

Един от най-ранните симптоми на сърдечния удар е студената пот. Това се дължи на нарушения кръвен поток. В такива случаи на тялото му е студено, а човекът от време на време се плувва в студена пот. По-добре да не пренебрегвате този симптом.

Умора

Ако все повече осъзнавате, че се уморявате бързо, нямате достатъчно сила и енергия за обичайните дейности, е време да се прегледате. Може би по този начин тялото се опитва да ви каже, че кръвоснабдяването е нарушено, органите и системите не получават достатъчно ценни елементи, включително кислород. Ако проблемът наистина е със сърцето, тогава ситуацията ще се влоши.

Коремна болка

Коремната болка може да бъде причинена от няколко фактора. Може да имате гадене, киселини или лошо храносмилане. Тези проблеми не трябва да се пренебрегват, тъй като това може да означава бъдещ инфаркт.

Недостиг на въздух

Ефективната белодробна функция изисква добро кръвообращение. Ако белите дробове страдат от липса на кислород, това е сигурен знак, че са настъпили някои сърдечни проблеми. Ако внезапно имате затруднено дишане, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Като обръщате внимание на всички тези знаци, можете да спасите живота си./ Zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook