img

7 нощни навици, които съсипват косата ви (СНИМКИ)

/
/
/
799 Views

Всеки човек иска да има красива и здрава коса. Това е причината козметичните компании постоянно да създават най-различни продукти, а хората да дават луди пари за тях. За жалост без значение колко скъпи шампоани, балсами, маски и т.н ползвате, никой от тях няма да има ефект, ако имате вредни навици, които съсипват косата ви. Освен това много малко хора знаят, че докато спят, може да навредят на косата си и тя да загуби бляскавия и здравия си вид.

Предлагаме ви да се запознаете със 7 нощни навици, които съсипват косата ви

Спите с мокра коса

Косата е най-слаба, когато е мокра, поради което търкането в калъфката на възглавницата и чаршафите веднага след баня, може да причини увреждане и разцепване. Ако си взимате душ вечер, убедете се, че косата ви е суха, преди да си легнете.

7 нощни навици, които съсипват косата ви (СНИМКИ)
 

Държите косата си на кок

В някои случаи кокът е идеален за вашия стил, но вързването на косата ви в стегнат кок или опашка може да повреди косъма. Ако носите косата си по един и същ начин цял ден и цяла нощ, докато спите, тя ще остане в едно и също положение и това ще доведе до изтъняване на косъма и скъсване. Ако не можете да останете със спусната косата си докато спите, опитайте да сплетете косата си на плитка.

7 нощни навици, които съсипват косата ви (СНИМКИ)
 

Връзвате косата с ластик

Ако искате да държите косата си вързана, не използвайте стегнат ластик. Той, особено ако косата е влажна, ще направи гънки по нея, като може да се повреди цялата област на връзването. По-добре използвайте шнола като алтернатива.

7 нощни навици, които съсипват косата ви (СНИМКИ)
 

Прескачате сресването

Оказва се, че майка ви е права като казва да решете косата си преди лягане. Вашият скалп произвежда натурални масла и четка. Ресането преди леглото спомага за стимулирането на скалпа и космения фоликул, за да се стимулира растежа на косата. Като бонус, сресването е релаксиращо, така че може да ви помогне по-лесно да заспите (а повече сън означава по-здрава коса).

7 нощни навици, които съсипват косата ви (СНИМКИ)
 

Имате памучни чаршафи

Коприната е по-нежна от памука, което означава, че няма да е толкова груба за калъфка. Ако имате копринени чаршафи това означава, че няма да има много триене, когато се търка косата в тях.

7 нощни навици, които съсипват косата ви (СНИМКИ)
 

Пренебрегвате шанса за допълнително овлажняване

Ако се къпете сутрин, нощта е вашата възможност да третирате косата си с различни продукти за овлажняване. Може да използвате кокосово масло. Сутринта измийте продукта, който е имал достатъчно време да подейства на косата ви.

7 нощни навици, които съсипват косата ви (СНИМКИ)
 

Спите с лак за коса

Ако имате много лак за коса в косата си, може много да я изсушите и съсипете. По-добре вземете душ преди лягане, но не заспивайте с влажна коса, защото това също е вредно.
Източник: Здраве.то

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook