img

6 рецепти на Виктория Бутенко, излекувала семейството си и много хора по света

/
/
/
2724 Views

Виктория Бутенко е успяла да излекува семейството си и много хора по света благодарение на суровоядството. Пионер в суровоядството, тя е автор на наградените книги „Енергични за цял живот“, „Суровото семейство: Едно истинско пробуждане“, „12 стъпки към суровите храни“ и „Любимите ястия на Суровото семейство“.

Майстор на суровите деликатеси, учител, изобретател, изследовател и творец, тя води обучения за здравословен живот по целия свят.
Благодарение на нея милиони хора пият зелени смутита и ядат сурова храна.

Кремсупа от ядки

Смесете в блендер 1 чашка кашу или орехи с чаша вода до гладка консистенция. Добавете още вода, 1/4 чаша зехтин, 2-3 фурми, 1 чаша корен от целина, люти чушки на вкус, 1-2 скилидки чесън и морска сол.
Смесете добре. Получавате основната кремсупа. Всеки път добавяйте по една от следните съставки: броколи, гъби, домати, царевица, грах. Така ще получите различен вкус.

Растителни бургери

Смелете 1/2 кг белено слънчогледово семе. Добавете 1 кг морковена каша (останала след приготвяне на сок), 2 кг каша от целина (пак останала от сок), 1 настъргана глава лук, 1 банан, сока на 3 лимона, 3 с.л. зехтин, люта чушка, 1 ч.л. подправка за пиле, малко морска сол. Смесете добре. Оформете като бургери върху листа салата.

Пикантно бадемово сирене

Смесете в купа 2 чаши смлени бадеми, 2 с.л. зехтин, 1/2 чаша лимонов сок, 1/2 чаша нарязан лук, 1/2 чаша нарязани червени чушки, морска сол на вкус. Украсете с доматчета чери, пише zajenata.bg.

Слънчев пастет

Смелете в кухненски робот следните съставки: 2 чаши слънчогледово семе, киснато една нощ, 1/2 чаша орехи, 1 чаша ситно нарязана целина, 2 с.л. зехтин, 1/2 чаша лимонов сок, 1 с.л. босилек, 2 скилидки чесън, морска сол на вкус. Със сместа може да напълните чушки или да я сервирате увита в зелево листо.

Нешоколадова торта

За блата смесете 1 чаша смлени ядки, 1 чаша стафиди, 1 чаша брашно от рожков, 1 с.л. олио, 1 ч.л. ванилия, 1/4 ч.л. индийско орехче, добре смлени кори от 4 мандарини. Оформете блат с дебелина около 2 см, отгоре поръсете с 1 чаша сушени сини сливи (накиснати за 1-2 часа и смлени). Направете толкова блата, колкото искате. За глазура смесете 1 чаша авокадо, 1 ч.л. зехтин, 3 с.л. нектар от агаве, сока на 1 лимон, 1 ч.л. ванилия, 4-5 с.л. сурово брашно от рожков. Намажете гладко върху блата, гарнирайте с плодове и ядки.

Сусамови бисквити

Смесете 2 чаши стафиди и сока от един портокал в робот до получаване на гладко пюре. Добавете го в купа с 5 чаши каша от сусамово семе (предварително накиснато във вода и отцедено). Подправете с 3 с.л. нектар от агаве или друг естествен плодов подсладител. Разбъркайте добре. Разстелете сместа върху хартия за печене и нарежете на квадрати. Поръсете с маково семе и изсушете за 12-15 часа.

В книгата си „12 стъпки към суровоядството“ Виктория Бутенко дава различни съвети как да добавим различен вкус към храната с естествени продукти. Разбира се, сурови.

За кисело: лимон, червени боровинки, ревен, лимонова трева, киселец, лапад, домати, кисело зеле или ябълков оцет.

За сладко: сушени плодове-смокини, фурми, сини сливи, стафиди; пресни плодове – банан, манго, праскова, круша; ябълков сок, портокалов, нектар от агаве, мед, листа от стевия.

За пикантно: чесън, лук, джинджифил, синапени листа или семена, репички, хрян, уасаби, водорасли, босилек, копър, кориандър.

За горчиво: целина, цикория, чесън, лук, глухарче, дафинов лист, градински чай, подправки за птиче месо.

Източник: Здраве.то

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook