img

5 опасни навика, които влияят зле на кръвното налягане

/
/
/
461 Views

За поддържане на нормално кръвно налягане е много важно да се контролират нивата на минералите в кръвта. Високото кръвно е пряко свързано с риск от развитие на инсулти и инфаркти. Алкохолът, пушенето, преяждането и заседналия начин на живот могат да доведат до хипертония.

Но има и други навици, които влияят върху кръвното, допринасяйки както за неговия растеж, така и за намаляване.

Дехидратация

Когато сте дехидратирани, кръвното налягане пада до ниски граници. Ако човек пие много течности, но няма възможност да посети тоалетната, това ще доведе до вдигане на кръвно.

Отхвърляне на витамини

Според експерти, за поддържане в граници на кръвното е много важно да се контролират кръвните нива на минерали като калий и магнезий. Калият допринася за отстраняването на излишния натрий, а магнезият е необходим за нормалната функция на сърцето.

Полезно е да проверите за наличието на тези вещества, както и да се следи тяхната достатъчност в менюто, и ако е необходимо, след консултация с лекаря да се вземат мерки.

Лоша поза

Поради стоене в лоша поза и постоянно напрежение на мускулите на шията и гърба, кръвоснабдяването на мозъка може да се влоши и да се вдигне кръвно. Според лекарите, за предотвратяване на хипертония е полезно не само да се внимава с позицията на тялото, но и да се плува, както и да се ходи на масаж.

Самолечение

Експертите категорично предупреждават да не предпизвате сами за себе си лекарства и различни витамини и добавки. Самолечението и приемането на имуностимулиращи вещества може да доведе до постоянно увеличаване на кръвното и развитие на хипертония.

Медицински прегледи

Повишеното кръвно може да бъде маркер за различни скрити болести. Медицинските прегледи помагат за улавяне на болестта в ранните стадии.

източник: zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!