img

5 неща, за които не трябва да разказвате на никого

/
/
/
539 Views

Не е чудно, че нашите предци са казвали, че мълчанието е злато, припомня ТРГ.

Говорите за работните си дни и почивните дни, показвате снимки на вашето семейство и приятели в социалните мрежи, споделяйте най-интимното с широката публика.

Но безопасно ли е всичко това?

Силата на думите не може да се подценява.

Зад всяка изречена фраза се крие мощно енергийно послание.

Понякога хората реагират на нашите думи и действия по различен начин, отколкото очакваме от тях.

Например някой реши да сподели добрите новини за закупуването на жилище. На новия собственик изглежда, че всички ще се радват за него и ще си помислят:

„Браво! Нека се чувства комфортно да живее в нова къща! ” Но всъщност може да има недоброжелатели, които или завиждат, или желаят проблеми. Енергията на тези думи и мисли ще действа разрушително.

И така, за какво е по-добре да мълчим? И какво спокойно можете да кажете на приятелите си? Ето какво не трябва да споделяте:

Планове.

Няма нужда да казвате на всички за това, което ще правите. Такава е човешка природа: онези, които завиждат могат да го съкрушат. Когато все още нищо не е ясно, всичко е нестабилно и само в мечтите ви, не казвайте за това на онези хора, за които вашите планове не се отнасят пряко.

Кавги и скандали.

Ако говорим за домашни разногласия в семейството или дребни кавги с любим човек, по-добре е да не посвещавате приятели и роднини в тази информация. И ето защо.

Постоянно обсъждайки и преразказвайки подробно същността на конфликта, вие провокирате тяхното развитие, подхранвате целия този негатив с вашата енергия и енергията на онези, които ви слушат.

Добри дела.

Също така не е обичайно да се говори за вашите добри дела. Смята се, че само Бог трябва да знае за това и Той ще ви благодари.

Успехи.

Не е необходимо да се хвалите и с постиженията си. Резултатите от вашите трудове и постижения вече са видими. Постоянен акцент върху това колко си добър, предизвиква само проблясък на завист в недоброжелателите ви. И кой знае, изведнъж късметът ще ти обърне гръб?

Приходи.

Не е обичайно да споделяте за доходите си. Както се казва, парите обичат тишината. Причината е същата – завист. Със сигурност има някой, който смята, че печелите твърде много. И кой знае колко силна е енергията на този завистлив човек? По-добре е да запазите тази информация в тайна.

Източник: За Жената

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook