img

5 ключови съвета в избор на обувки за прохождане

/
/
/
512 Views

Прохождането е един от най-важните моменти в развитието на бебето. Обикновено, периодът на първите стъпки варира около първия рожден ден.

Без значение дали вашето дете проявява признаци за прохождане по-рано от останалите, или по-късно, при всички случаи ваша задача като родители е да му вдъхнете кураж и смелост, но едновременно с това и да му осигурите необходимите подходящи бебешки обувки за прохождане. Пазарът за детски обувки за прохождане е изключително наситен на различни модели, размери, марки и производители в днешни дни. Този богат асортимент може и да звучи отлична предпоставка за идеалното крайно потребителско решение, но истината е, че може и да обърка някоя мама, докато пазарува.

Ето защо днес решихме да ви дадем 5 ключови съвета в избор на обувки за прохождане за по-лесна ориентация:

1. Качеството и изработката винаги трябва да вземат превес над цената. Да, разходите покрай бебето съвсем не са малко, но максимално удобните бебешки обувки за прохождане увеличават шансовете за лесното привикване към самостоятелни стъпки. Тук е добре да добавим и избора на качествени материали. Естествените материали са с приоритет – 100% памук и кожа са страхотен избор, гарантиращ, че бебешките крачета ще дишат и няма да се спарват без значение от сезона.

2. Старателно оглеждайте подметката на избраните модели бебешки обувки за прохождане. Тя трябва да е достатъчно гъвкава, но не и изцяло и прекалено лесно да се огъва с човешка ръка.

3. Не бъркайте ортопедичните с ергономичните обувки за прохождане. Първите се изписват с рецепта или по препоръка на специалист, тоест при наличие на аномалия или проблем в областта на бебешкото стъпало. Обратно – именно ергономичените обувки са специални модели обувки, които благодарение на използваните в изработката нови технологии и похвати, осигуряват максимално удобство.

4. Изборът на най-добрата марка бебешки обувки може да е далеч по-маловажно от това да подбереш правилния размер обувки. Дори минимално отклонение от този размер може да доведе до сериозен дискмфорт на детето, а и до нежелание изобщо да направи първите си крачки. Когато измервате крака на детето в сантиметри, винаги оставяйте разстояние от максимум един пръст за удобство.

5. Последно, но не по важност, имайте на предвид, че ако мерите избраните от вас бебешки обувки за прохождане директно върху детето, ще успеете да вземете наистина най-добрия модел, респективно правилния размер.

Ето защо е препоръчително да пазарувате заедно с детето, а ако го правите през интернет, уверете се, че магазинът предлага опция преглед и тест или връщане на покупката в случай на неподходящ размер!
Успех!

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook