img

33 екипа успяха да открият къде са изчезналите 6 599 деца на Търговище!

/
/
/
892 Views

Регионалното управление на образованието в Търговище съобщи чрез експерта Стефан Станчев къде са липсващите деца на Търговище. Това стана по време на заседание на Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси вчера.

В област Търговище са обособени 33 района, в които 33 екипа работят – 273 членове. Тези хора са представители на РУО-Търговище, образователните институции, общинските администрации, РДСП-Търговище и районните управления на МВР.

Изяснен е статутът на всички 6 599 деца и ученици, около които е имало в електронната платформа на механизма за съвместна работа по обхващане и задържане на деца и ученици в образователната система.

Всички данни са въведени и обработени, определени са мерки за работа с младежите. В чужбина са 4 457 от тях – 68%.

„Дoпълнитeлнo ca вĸлючeни зa oбxoд 258 деца на Търговище и yчeници, ĸoитo ca пoceщaвaли oбpaзoвaтeлни инcтитyции пpeз минaлaтa yчeбнa гoдинa и ca oтпaднaли пpeз нacтoящaтa“, ĸoмeнтиpa Cтaнчeв.

Констатирано е, че 155 от децата са в чужбина. Трима са записани по време на обхода, заради респекта от служителите, 19 са се върнали в класните стаи. Едно дете от списъка се обучава в друга област.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook