img

20 години тя не е яла нищо друго освен сладолед! Ето как изглежда сега!

/
/
/
636 Views

Кортни Бакстър, 21-годишна, никога не е яла в ресторант, след като поради селективно хранително разстройство страда от панически атаки

Когато 23-годишната Кортни навършила 1 годинка, започнала да отказва всякаква храна. Единственото нещо, което можела да яде, бил сладоледът.

Тя не ходи по барчета и ресторанти. А всичко, от което се нуждаела, за да оцелее, можело да се намери във всеки фризер. Младата жена обяснява пристрастеността си към сладоледа със страх от твърдата храна. От нея буквално изпадала в истерия!

Кортни БакстърОще в най-ранна възраст й се струвало, че такава храна може да й навреди.

„Винаги се чувствах в безопасност, когато ядях сладолед, тъй като знаех, че няма да ме разболее или да ми навреди по някакъв начин. Похапвах сладолед всеки ден, но заради големите количества захар, имах здравословни проблеми“, разказва Кортни пред Lincolnshire Live.

„Не бих ял нищо друго, освен колбаси, но всеки път, когато дори се опитвах да хапна нещо ново, получавах паническа атака“, добавя тя.

Оказало се, че британката страда от селективно хранително разстройство.

Когато навършва 21 години, Кортни решава, че е достатъчно голяма и е крайно време да промени нещо в живота си. Тя осъзнава, че с начина си на хранене скоро може да се сдобие с диабет, както и че е напълно безумно да се страхуваш от храната.

„От известно време това стана проблем, а и винаги съм искала да направя нещо по въпроса, но просто не знаех как, докато не разбрах за хипнозата“, казва още младата жена.

Тя вече няколко пъти се е подложила на хипноза и се готви да посети психолог.

„На сеанса се чувствах наистина спокойна, а когато се събудих и пред себе си имах нова храна, не се уплаших.

Сега ям различни плодове и зеленчуци, които бяха най-големият ми страх, и си позволих да опитам нови храни.

Чувствам се така, сякаш най-накрая съм се освободила от хранителното си разстройство!“, казва още Кортни

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook