img

15-минутно предизвикателство „ПЛОСЪК корем по бански“: Стегнато коремче без нищо висящо

/
/
/
438 Views

Ако смятате, че фигурата ви вече не е това, което е била някога и искате да се отървете главно от мазнините в областта на корема, то ние имаме няколко ефективни упражнения за вас.

Това 15-минутно предизвикателство ще ви подготви за перфектна форма по бански и ако упорствате, можете да покажете хубаво стегнато коремче до лятото.

Тези упражнения ще ви помогнат да изгорите излишните мазнини и да укрепите всички коремни мускули.

плосък корем

Мотивирайте се и опитайте тази 15-минутна тренировка.

Програмата е подходяща за всички нива на физическа подготовка и най-хубавото е, че можете да я упражнявате от комфорта на вашия дом.

Коремът често е проблемна зона.

Тези упражнения са специално насочени към постигане на възможно най-добри резултати. Да се ​​отървете от мазнините по корема и да работите за плосък корем не е никак лесно. Следователно тази програма използва само най-ефективните техники за упражнения.

V-образни преси (30 секунди)

упражнения корем

Легнете на пода и протегнете ръце над главата си, като краката ви са изпънати и съединени.

След това повдигнете краката си и се опитайте да ги докоснете с ръце, така че тялото да образува формата на буквата „V“. След това се върнете в изходна позиция, без да докосвате земята.  Уверете се, че краката ви са възможно най-прави.

Наклонени преси (15 повторения от всяка страна)

Легнете по гръб със свити крака. Кръстосайте левия крак над дясното коляно. Изпънете лявата си ръка настрани и подпрете врата с дясната си ръка.  Кръстът е  притиснат към пода. Повдигнете горната част на гърба на няколко сантиметра от земята. След това огънете дясното си рамо и издърпайте лакътя диагонално към лявото коляно.

Повторете няколко пъти от всяка страна.

Основни преси – в легнало положение (20 повторения)

Легнете по гръб на пода и огънете коленете си. Дръжте ръцете си зад главата. Бавно повдигнете горната част на тялото във въздуха. След това се върнете в изходна позиция.  Коремът е напрегнат, дишайте редовно (вдишвайте надолу, издишайте нагоре).

коремни преси

Махове с крака (30 повторения):

Легнете на пода с дланите надолу. Повдигайте последователно единия и другия крак.  Когато спускате краката си, уверете се, че не докосват пода. Движете краката в темпо, напрегнете мускулите на корема и дишайте равномерно.

махове с крака

Докосване на петите:

Легнете по гръб на пода и огънете коленете си. След това повдигнете горната част на гърба и главата. Опънете ръцете си напред и докоснете петата на левия крак с лявата ръка (изпъната). Повторете с дясната пета и дясната ръка.

Движете горната част на тялото последователно на едната и на другата страна, като винаги дърпайте ръката си възможно най-близо до петата.

упражнения за корем

Ако можете да се справите с още по-взискателни тренировки, можете да увеличите броя на повторенията и постепенно да добавите повече упражнения.

Ако сте начинаещ, повторете 2 серии от всяко упражнение, а по-напредналите могат да повторят 3 серии.

Късмет!

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook