img

10 мита за здравето, които използват, за да ни изцоцат до последната стотинка…

/
/
/
1483 Views

Понякога изглежда, че британските учени всеки ден провеждат изследвания, които коренно променят информацията, дали нещо е невероятно полезно или напротив – изключително вредно. Понякога тези митове се създават специално, за да се приберат повече пари от лековерните хора…

1. Антибактериалният гел за ръце винаги трябва да е под ръка Причинителите на две от най-разпространените инфекции, стомашния грип и клостридиалните инфекции са устойчиви на антибактериални гелове. За да са ви чисти ръцете, просто ги измийте със сапун.

2. Микровълновата е опасна за здравето Напротив – микровълновата запазва витамините в храната, по-добре от фурната на печката.

3. Бадемово мляко вместо краве Да, бадемовото мляко съдържа повече протеин от кравето, но това е само 2% от необходимата дневна норма. Но витамините които съдържа обикновеното мляко, ги няма в бадемовото…

4. Прясно изцеден сок сутрин Във фрешовете има само захар и витамини. Всички фибри остават в сокоизтисквачката.

5. Яжте само белтъка на яйцето Холестеролът, който е всеки ден човек получава от храната не може да повлияе значително на нивата на холестерола в кръвта. Внимавайте само ако сте сърдечно болен.

6. Поливитамини
Почти 50% от хората пият всеки ден витаминни комплекси но дори и след десетилетия на научни изследвания така и не се появи конкретно доказателство за тяхната полезност.

7. Детоксикация на организма
Човешките бъбреци и черен дроб, са много по-силни и по-надеждни, отколкото изглежда. И със сигурност посещения в лечебни центрове, хранителни добавки и лепенки за крака не им помагат. По-добре е да се научите да се храните правилно.

8. Витамин С никога не е твърде много
Повече от 2000 мг на ден може да предизвикат диария, повръщане, гадене, сърцебиене, главоболие и други странични ефекти…

9. Продукти с ниско съдържание на мазнини
При изследване на 50 000 жени, които ядат храни с ниско съдържание на мазнини, не се открива намаляване на риска от рак на гърдата, рак на дебелото черво или сърдечни заболявания. И допълнителното тегло не е спаднало повече от контролната група.

10. Натриев глутамат
Натриевият глутамат е абсолютно безопасен. Всички странни усещания са причинени или от прекомерна впечатлителност или от банално преяждане. И въпреки „химичното” си име, той се получава от морски водорасли или чрез ферментация на малц.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook