img

10 мита за здравето, които използват, за да ни изцоцат до последната стотинка…

/
/
/
199 Views

Понякога изглежда, че британските учени всеки ден провеждат изследвания, които коренно променят информацията, дали нещо е невероятно полезно или напротив – изключително вредно. Понякога тези митове се създават специално, за да се приберат повече пари от лековерните хора…

1. Антибактериалният гел за ръце винаги трябва да е под ръка Причинителите на две от най-разпространените инфекции, стомашния грип и клостридиалните инфекции са устойчиви на антибактериални гелове. За да са ви чисти ръцете, просто ги измийте със сапун.

2. Микровълновата е опасна за здравето Напротив – микровълновата запазва витамините в храната, по-добре от фурната на печката.

3. Бадемово мляко вместо краве Да, бадемовото мляко съдържа повече протеин от кравето, но това е само 2% от необходимата дневна норма. Но витамините които съдържа обикновеното мляко, ги няма в бадемовото…

4. Прясно изцеден сок сутрин Във фрешовете има само захар и витамини. Всички фибри остават в сокоизтисквачката.

5. Яжте само белтъка на яйцето Холестеролът, който е всеки ден човек получава от храната не може да повлияе значително на нивата на холестерола в кръвта. Внимавайте само ако сте сърдечно болен.

6. Поливитамини
Почти 50% от хората пият всеки ден витаминни комплекси но дори и след десетилетия на научни изследвания така и не се появи конкретно доказателство за тяхната полезност.

7. Детоксикация на организма
Човешките бъбреци и черен дроб, са много по-силни и по-надеждни, отколкото изглежда. И със сигурност посещения в лечебни центрове, хранителни добавки и лепенки за крака не им помагат. По-добре е да се научите да се храните правилно.

8. Витамин С никога не е твърде много
Повече от 2000 мг на ден може да предизвикат диария, повръщане, гадене, сърцебиене, главоболие и други странични ефекти…

9. Продукти с ниско съдържание на мазнини
При изследване на 50 000 жени, които ядат храни с ниско съдържание на мазнини, не се открива намаляване на риска от рак на гърдата, рак на дебелото черво или сърдечни заболявания. И допълнителното тегло не е спаднало повече от контролната група.

10. Натриев глутамат
Натриевият глутамат е абсолютно безопасен. Всички странни усещания са причинени или от прекомерна впечатлителност или от банално преяждане. И въпреки „химичното” си име, той се получава от морски водорасли или чрез ферментация на малц.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
loading...
10 мита за здравето, които използват, за да ни изцоцат до последната стотинка…
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!