img

10 картофа, килограм месо и плик за печене – най-вкусната вечеря в плик иска точно 40 минути и се облизваш доволно:

/
/
/
1239 Views

Плик за печене – този добре познат кухненски аксесоар е широко използван във всяка кухня. Но сигурно и вие обикновено го използвате предимно за печене на месо.

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Днес от ТРГ ви предлагаме да си приготвите цяла вечеря в плик за печене . Това, което прави ястието толкова уникално, е невероятно вкусният сос с горчица . Без него имате просто обикновени картофи с месо .

Благодарение на соса, зеленчуците и месото придобиват вкус, в който можете да усетите аромата на лимон, горчица и пикантните нюанси на ароматни подправки. Меки картофки, нежно месо – и всичко това в страхотен сос! Без повече приказки – ето рецептата за най-вкусната вечеря в плик :

Вечеря в плик

Продукти:

10-тина картофа (средно големи)
1 килограм месо (всякакво)
две глави лук
4 яйца
250 мл. олио
50-100 гр. американска горчица
2 ч. л. горчица с лимонов сок
2 ч. л. сол
1 с. л. захар (или на вкус)
1 ч. л. сушен босилек
1 ч. л. италиански билки на вкус (риган, босилек, мащерка, градински чай)
1 ч. л. черен пипер
3 скилидки чесън
1-2 супени лъжици ябълков оцет (или на вкус)

Приготвяне:

Да започнем с приготвянето на соса: в дълбока чиния разбийте яйцата, добавете растителното масло (може да използвате и ароматизирано). Добавете американската горчица и горчицата с аромат на лимон. Съвет: ако не сте могли да купите американска горчица, тогава използвайте всяка друга, като я смесите с една чаена лъжичка сол. Добавете солта, босилека, италианските подправки, пипера и счукания чесън към соса.

Налейте ябълковия оцет и разбъркайте всичко с тел до гладка смес (около една минута). Добавете захарта, като регулирате количеството на вкус. Обелете лука и, в зависимост от размера, го нарежете на тънки полумесеци или четвъртинки. Нарежете месото (може да е всякакво- говеждо, свинско, пилешко) на парчета. Обелете 10-тина по-едри картофа, измийте и нарежете по дължина на четири части.

Поставете половината картофи в плика за печене, поръсете ги с половината лук (хубаво отделете сегментите), сложете отгоре от месото. Залейте с половината сос. Отново повторете слоевете: картофи, лук, месо, останалия сос. Хубаво затворете плика, завържете, сложете го на плота и го обърнете няколко пъти, така че съдържанието хубаво да се смеси. Сложете плика в тавичка за печене и го набодете на 3-4 места отгоре.

Пъхнете ястието във фурна, предварително загрята на 180 градуса, и печете около 40 минути. След като е готово, прехвърлете ястието заедно с плика в красива чиния, отворете отгоре плика, поръсете с пресни подправки и сервирайте.

 

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook