img

10 истини за мъжете, които не всеки знае

/
/
/
906 Views

Колко време от живота на мъжа преминава в зяпане на мацки, защо имат навика да послъгват и как точно си избират приятелите?

Учени от цял свят, също като вас, са си блъскали главите над тези екзистенциални въпроси. В крайна сметка академичните светила решили да проведат цялостно изследване и анализ на мъжкото поведение. Допитали се до хиляди хора от всички точки на земното кълбо.

Така стигнали до резултати, които ще изненадат не само дамите, но и самите господа. Ето ги 10-те истини за мъжете, които не всеки знае.

10. Мъжете и техните страхове

10 истини за мъжете, които не всеки знаеСмърт, здравословни и лични проблеми. Обикновено това са нещата, от които хората се страхуват най-много. Или поне така си мислим. Учени от университета в Монреал, изследвали повече от 10 хиляди души и установили, че страхове са различни при жените и мъжете. За мъжете това са бедствията – наводнения, земетресения, войни. При жените най-големият кошмар са междуличностните конфликти – този страх се среща два пъти по-често, отколкото при мъжете.

9. Когато трябва да вдигнат нещо…

10 истини за мъжете, които не всеки знае…мъжете се навеждат, а жените клякат. Разбира се, има и изключения, но като цяло при повечето хора е така. Може би това се дължи на факта, че жените често носят къси и/или тесни поли, заради които са принудени да клякат. Мъжете няма от какво да се притесняват, затова просто се навеждат.

8. Когато искат да впечатлят жена…

10 истини за мъжете, които не всеки знае…мъжете инстинктивно заемат поза, с която да демонстрират своята сила и мъжественост. Обикновено те слагат палците си на колана. Така са правили мъжете още от древни времена, още когато не е имало нито колани, нито панталони. Тогава мъжете, в опит да спечелят женското внимание, просто посочвали с ръка към чатала си. В наши дни подобен жест ще се възприеме за неприличен, но ехото на позата все още се чува – с палци на колана, мъжът също сочи към чатала си, макар и символично.

7. Мъжете и комплиментите

10 истини за мъжете, които не всеки знаеБитува мнение, че мъжете с удоволствие приемат комплименти от противоположния пол. Но истината е, че те са много по-доволни, когато чуят комплимент от друг мъж. И сексуалната ориентация тук няма значение. Американски учени установили, че в 30% от случаите хората възприемат комплиментите добре и отговарят с благодарност на тях. При това комплиментите от мъж на мъж се възприемат като нещо изключително приятно и повдигащо самочувствието.

6. Мъжете и приятелствата

10 истини за мъжете, които не всеки знаеАмерикански психолог се заел да анализира на какво се базират „мъжките“ и „женските“ приятелства. Той стигнал до извода, че приятелството между мъжете се основава на базата на общи интереси – спорт, музика, коли и т.н. В основата на женското приятелство пък са емоциите. Жените избират приятелки, които са „емоционално свързани“ с тях.

5. Количеството храна

10 истини за мъжете, които не всеки знаеМоже да ви се стори странно, но е факт – мъжете се хранят двойно повече, когато са в женска компания. С жена те могат да изядат 93% повече пица или 86% повече салата, отколкото, ако са в мъжка компания. Това установило мащабно изследване на учени от американския университет „Корнел“. Според тях така мъжете просто искат да се похвалят и изпъкнат. Глупаво, но кой може да избяга от инстинктите си.

4. Мъжете и алкохола

10 истини за мъжете, които не всеки знаеГрупа шведски учени провели изследване, което установило, че коефициентът на интелигентност има пряко отношение към начина на живот на мъжа и по-конкретно – злоупотребата с алкохол. Те проучили нагласите на повече от 50 хиляди шведи и стигнали до извода, че мъжете с по-нисък коефициент на интелигентност пият доста повече. Все пак учените уточняват, че интелигентността невинаги е решаващият фактор. Понякога злоупотребата с алкохол се дължи на емоционални и други проблеми.

3. Мъжете и лъжата

10 истини за мъжете, които не всеки знаеСредностатистическият мъж лъже по около 6 пъти на ден – шефа, колегите, съпругата. Жените пък послъгват два пъти по-малко. Това установила анкета, проведена от голяма филмова компания, преди снимките на телевизионния сериал „Излъжи ме“. Интересното е, че най-често изричаната лъжа и от мъжете, и от жените е: „Всичко е наред, нищо ми няма“.

2. Какви жени харесват

10 истини за мъжете, които не всеки знаеМъжете харесват жени с нормално телосложение и здравословен вид. Това установили учени от университета в Гренада. Те заключили, че, противно на общото мнение, мъжете не са привлечени от някакъв митичен идеал за красота, нито пък от кльощави манекенки на бельо, а от жените със съвсем обикновени пропорции.

1. Мъжете и заглеждането

10 истини за мъжете, които не всеки знаеМъжете прекарват средно по около 43 минути в заглеждане на близо 10 различни жени на ден. Или почти 11 дни на година в зяпане. И жените го правят, но доста по-малко – по около 20 минути на ден. До тези резултати стигнали учени, които провели анкета сред 3 хиляди души. Те установили още, че най-предпочитаните места за заглеждане на непознати от противоположния пол са супермаркетите, нощните клубове и ресторантите.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook